Po měsíci z nich ale počáteční rozčarování spadlo a již začínají pracovat na dalším ročníku. Po vyřízení posledních faktur je zřejmé, že už letos skončí přehlídka v černých číslech.

„Hned po festivalu jsem byl zklamaný. Čekal jsem větší návštěvu. Ale rychle to ze mne spadlo. Týden jsme vyklízeli areál, potom vyřizovali účetnictví. Zbývá už jen uzavřít jedinou položku a je jasné, že neproděláme a to byl také silný podnět k další práci,“ řekl jeden z hlavních organizátorů Wake Upu Lubomír Chlumský.

Příští léto chtějí organizátoři představit větší festival. „Budou tři scény, chceme získat více kapel zvučnějších jmen. S možnými hlavními kapelami začneme brzy jednat, abychom mohli včas připravit projekt a rozpočet,“ dodal další z organizátorů Tom Svoboda s tím, že výrazně větší pozornost bude pořádající sdružení věnovat i propagaci.

Se zástupci sdružení začíná o spolupráci jednat i Znojemská Beseda. „Chtěli bychom zkoordinovat letní akce ve městě do nového programu Znojemského kulturního léta. Chceme jednotlivým organizátorům nabídnout své spolupořadatelské možnosti. Doufám, že se domluvíme. Naše spolupráce by měla být určitě vzájemně výhodná,“ uvedla ředitelka Besedy Martina Špačková. ⋌(mm)