„Před devátou hodinou večerní projížděl Vídeňskou ulicí řidič s osobním vozidlem Mazda 626. Jel směrem na centrum města. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice a svým schopnostem. Nezvládl řízení a vyjel vpravo ze silnice. Tam čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ popsala událost mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Auto se od sloupu vymrštilo zpět a skončilo přetočené na střechu v pravém jízdním pruhu. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou.

„Test na přítomnost drog v těle však prokázal, že je šestatřicetiletý muž pod vlivem pervitinu. Cizinec žijící na Znojemsku utrpěl při havárii těžké zranění. Byl hospitalizován v nemocnici ve Znojmě,“ doplnila mluvčí. Způsobená škoda na autě a sloupu veřejného osvětlení je čtyřicet tisíc korun.

První byli u havárie znojemští strážníci. Nehodu totiž zachytil kamerový systém.

„K vážně vyhlížející nehodě vyrazila ihned naše hlídka. Jelikož měl řidič viditelně vážné poranění hlavy, uložili jej strážníci do stabilizované polohy. Navíc se ho snažili držet při vědomí, které začal ztrácet,“ popsal dramatické okamžiky preventista městské policie Petr Hladký.