Míru zavinění a bližší okolnosti všech víkendových nehod policie zatím stále prověřuje. Mladík je čtvrtou letošní obětí dopravní nehod na Znojemsku. Tři lidé přitom letos zemřeli po nehodách právě na silnici I/53 a to na oleksovické křižovatce, u Kašence a nyní u Suchohrdle u Miroslavi. Statistiku doplňuje zesnulá chodkyně, která podlehla na konci dubna následkům srážky s osobním autem na Potassievské ulici ve Znojmě.

Všechny ostatní víkendové nehody skončily naštěstí jen lehkými zraněními. Týkalo se to i nedělní kolize motorkáře s osobním autem u Kuchařovic. „K nehodě došlo pět minut po nedělním poledni. Třiadvacetiletý motorkář vyvázl s lehkým zraněním," uvedla mluvčí.

Víc štěstí než rozumu měl sedmačtyřicetiletý nuž mezi Vémyslicemi a Rybníky. „ V opilosti kolem šesté hodiny navečer nezvládl řízení koně a vypadl z vlečky. Zvíře nakonec uteklo, vlečka skončila v příkopu a vozka vyvázl s lehkým zraněním. Policisté zjistili, že muž měl v krvi dvě a půl promile alkoholu," doplnila mluvčí.