Skutečnost, že policie po řidiči pátrá, potvrdila Znojemskému deníku Rovnost policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. „Tato nehoda se stala v ulici Pionýrská v Moravském Krumlově v noci na pondělí. Zatím neznámý řidič s nezjištěným autem se plně nevěnoval řízení a poškodil levý bok zaparkované Škody Octavia a z místa nehody ujel," uvedla Drahokoupilová. Dodala, že se škoda se pohybuje kolem padesáti tisíc korun.

Redakce Deníku se opakovaně pokoušela získat vyjádření zakladatelů této uzavřené skupiny lidí, ovšem bez úspěchu. „Nestojíme o publicitu," vyjádřil se stroze jeden ze správců této velmi početné skupiny Jaroslav Lesman.

V záhlaví této skupiny správci tvrdí, že jsou skupinou, která se zaměřuje výhradně na policejní hlídky, dopravní uzavírky, nehody a různá omezení, která všem usnadní jízdu. „Objevují se zde hlavně informace o tom, kde právě stojí na silnicích Znojemska policejní hlídky. Nedávno jsem slyšel vyjádření nějakého policejního ředitele, který tvrdil, že je rád, když média říkají, kde hlídky řidiče kontrolují," řekl profesionální řidič David Těšík.

Jak dodal, také on při své profesi pravidelně informace ve skupině využívá. „Sám jsem několikrát do této skupiny na Facebooku přispěl. I když pro ty nehody je asi vhodnější ta druhá skupiny, tedy Doprava Znojemsko," přiblížil Těšík.

Informace ve skupině často sleduje také mladá řidička Zuzana Růžičková. ,,Na stránku aktivně nepřispívám, ale sleduji, co na ní lidé píší. Stránka mně pomáhá, protože se díky ní dozvím, kde jsou třeba ve městě uzavírky. A můžu se jim tedy vyhnout," sdělila Zuzana Růžičková.

Šéfovi dopravních policistů na Znojemsku Robertovi Peškovi nevadí, že se lidé takto před hlídkami varují. „Ale myslet si, že když potkám tři policejní hlídky, tak můžu šlápnout na plyn, je nebezpečné. Na Hodonínsku se stala nehoda, kdy se zabili dva kluci v autě dva kilometry poté, kdy minuli asi tři policejní hlídky," upozornil Pešek.