Muž po střetu na místě podlehl těžkým zraněním. "Zatím nevíme, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo sebevraždu," doplnila mluvčí.

Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Případem se kromě policie zabývá také Drážní inspekce České republiky. „K neštěstí došlo v místě veřejnosti nepřístupném. Vyšetřovatelé sbírají důkazy a jejich práci velmi ztěžuje tma," řekl v podvečer Josef Dvořák z brněnského pracoviště drážní inspekce.

České dráhy přepravovali cestující náhradními autobusy. "Před­pokládáme, že trať bude uzavřená asi do čtvrt na devět. Každý střet vlaku s člověkem zdrží dopravu. Tu může provozovatel dráhy obnovit vždy až po skončení vyšetřování, které trvá obvykle dvě až tři hodiny," popsala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Na Znojemsku došlo k podobnému neštěstí před třemi lety na jaře, kdy na kolejích mezi Havraníky a Novým Šaldorfem zemřela dívka. „Podle výpovědi strojvedoucího vstoupila na trať zpoza křoví žena, vzpažila ruce a nechala se vlakem srazit," sdělila tehdy krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Primář psychologického oddělení ve Vojenské nemocnici Brno Jiří Brančík uvedl, že na život si často sáhnou lidé, kteří mají například dlouhodobé problémy s depresemi. „Přesné statistiky nemám k dispozici, ale tohle je jedna z častých příčin sebevražd. Dále jsou to situace, kdy jsou lidé dlouhodobě závislí na alkoholu nebo drogách. S tím je pak často spojené například gamblerství, dluhy nebo další existenční problémy, které lidé nezvládnou a nakonec je řeší sebevraždou," řekl před časem brněnský psycholog.