„S příčkami na špičce už nepočítáme. Chceme ale skončit do pátého místa, do třetího by se jednalo o velký úspěch," naznačila cíle do zbytku sezony hrající trenérka Martina Blažková.

Družstvo trápí zejména fakt, že už několik týdnů spolu ani netrénuje a schází se pouze na soutěžní utkání. „Nejsem zklamaná ani tak z výsledků, jako spíš z přístupu k tréninkům a zápasům. Morálka není dobrá," posteskla si Blažková.

„Je dost poznat, že netrénujeme. Nejsme sehrané," souhlasila nahrávačka Šárka Gallusová.

Vzhledem k systému soutěže, ve kterém družstvo v každém hracím dni nastoupí ke dvěma duelům po sobě, trápí znojemské volejbalistky i chybějící fyzická kondice. „Liší se to na jednotlivých postech. Třeba smečařky jsou vytížené hodně," podotkla Blažková.

„Jelikož nahrávám, neskáču. S kondicí jsem ale nikdy problém neměla, na tréninky jsem chodila pravidelně. Pro hráčky je spíš někdy těžké složit míč, když nejsou vyhrané," vysvětlila Gallusová.

Poslední dvojutkání v Králově Poli ovšem naznačuje zlepšení. Souseda v tabulce porazily znojemské volejbalistky dvakrát 3:1 na jeho hřišti. „Samozřejmě jsme rády, že jsem zvítězily, přesto si myslím, že jsme měly soupeře jasně smáznout," uvedla Blažková.

Zatímco volejbalistky nenavazují na úspěšnou loňskou sezonu, mužský celek znojemského Pegasu okupuje momentálně bronzovou příčku krajského přeboru. Ženské družstvo si kvůli tomu ale nedobírá. „Chlapi jsou vysoko, dívám se na ně. Scházíme se na zakončení sezony, tam určitě všechno probereme," zmínila Blažková.

Šanci vylepšit pozici v tabulce mají volejbalistky ještě ve dvou odložených utkáních proti Šlapanicím. Ztráta na šesté místo aktuálně činí deset bodů.

Na hřišti celku z Brněnska se hráčky Pegasu představí v sobotu od deseti hodin dopoledne a v jednu hodinu po poledni, čímž uzavřou podzimní část soutěže. Devatenácté a dvacáté kolo je na programu až 9. ledna příštího roku a Znojmo v něm přivítá aktuálního lídra Moravskou Slávii Brno.