Biketrialový oddíl pořádá akci společně se znojemským domem dětí a mládeže. „Vloni se nám podařilo uspořádat závod, který měl ohlas v celé České republice. I díky tomu nám bylo přiděleno pořádání evropského poháru," sdělil zástupce ředitele domu dětí a mládeže Jan Alexa.

Znojemského závodu se zúčastní více jak sto jezdců. „Přihlásilo se nám třiadvacet závodníků ze Švédska, Španělska, Katalánska, Itálie, Slovenska, Anglie či Belgie a kolem devadesáti z Česka," přiblížil Hlávka.

Do Znojma tak přijedou nejlepší závodníci z celé Evropy. „Představí se také česká reprezentace s několika držiteli titulů mistra světa a Evropy, v čele se špičkovým jezdcem českého biketrialu Václavem Kolářem," doplnil Alexa.

Diváci se mohou těšit i na účast znojemských závodníků. V kategorii senior se představí Martin Debs a v nejvyšší žákovské kategorii čtrnáctiletý Marek Hlávka. Ten je nyní druhý v republikovém přeboru a doma tak bude bojovat o celkové první místo.

Pro návštěvníky biketrialového svátku je připravený i doprovodný program. „Celý den se mohou lidé bavit nejen samotnými závody, ale na místě bude skákací hrad, lidé si mohou vyzkoušet jízdu na kanoi s instruktorem či jízdu na šlapacích autíčkách. V odpoledních hodinách zpříjemní závody živá hudba a vystoupení dětí z domu dětí. Bude i občerstvení a prodej burčáku a lahvových vín," informoval Alexa.

Závod se bude konat zítra od desíti hodin. Jezdci absolvují dvě kola. To druhé se pojede hned po skončení prvního, což bude po poledni. Vstup na závod i doprovodný program je zdarma.