Diváci se mohou těšit na patnáct klání. Jako první se v předzápase MMA představí dva čtrnáctiletí benjamínci. Poté nastoupí do oktagonu dospělí borci k MMA utkáním. Mezi ně je vloženo pět soubojů v boxerské disciplíně K1. Zde se předvedou i dvě ženské dvojice. První večer novodobých gladiátorů se ve Znojmě konal začátkem června. „Tentokrát máme více zápasů. Dále místo jednoho ženského souboje budou dva. Jedno z utkání MMA mělo být profi, ale kluk se zranil," přiblížil pořadatel a profi závodník ze znojemského oddílu SK Valetudo RK Znojmo Rudolf Kříž.

Znojemská premiéra čeká jednadvacetiletého Jakuba Pigana, který se kvůli zranění prvního večera neúčastnil. Za sebou má čtyři zápasy MMA, v nichž třikrát zvítězil. „Trénuji třetím rokem. Přišel jsem k tomu tak nějak jako slepý k houslím. Bojovým sportům jsem se nevěnoval, jenom jsem cvičil. K MMA mě přivedl můj nejlepší kamarád Jirka Procházka," přiblížil nadějný zápasník.

Bojový sport MMA, který má kořeny v Brazílii a je směsicí různých bojových technik, mu učaroval. „Je to výborný sport pro zlepšování fyzické kondice. Ve Znojmě trénuji ve skvělém kolektivu. V budoucnu bych rád zkusil zápasy v zahraničí. To je takový můj cíl," poznamenal Pigan.

Vůbec první ostrý zápasnický start má před sebou Michaela Zezulková. Nastoupí v disciplíně K1. „Chodím na tréninky MMA zhruba rok a půl. Chtěla jsem první zápas mít v MMA, ale nenašla se pro mě v Česku soupeřka," vysvětlila.

Křehkou a jemnou dívku si málokdo představí s boxerkami na ruce. „Mnoho lidí vidí tento sport jako mlácení do hlavy. Člověk si ale velmi zvýší fyzičku, tréninky jsou hodně náročné. Nějaká zumba nebo tak, to mě nebaví. Lidi si vybijí určitou agresi a v normálním životě jsou většinou klidní. Nedusí nic v sobě," sdělila jednadvacetiletá Zezulková, se kterou se můžete v budoucnu setkat jako s milou a obětavou zdravotní sestřičkou.

Kromě ní svede svůj souboj v oktagonu další znojemská bojovnice Martina Polková. Tu už mohli vidět návštěvníci červnové akce. Svůj zápas tehdy vyhrála. Obě Znojmačky jsou jedinými dvěma ženami, které absolvují tréninky MMA.

Znojemská premiéra bojového umění MMA vzbudila před čtyřmi měsíci velký zájem. Kolem klece fandily tři stovky diváků. „Takovou atmosféru jsem zažil málokde. Lidi fandili. Spoustě lidí, kteří tento sport viděli poprvé a neznají ho, se to líbilo. Žádný negativní hlas jsem ani neslyšel," prohlásil Kříž, který má za sebou mnoho zápasů MMA.

Jeho samotného neuvidíme, protože jako pořadatel už by nestihl zápasit. Věří ale , že i tentokrát uvidí lidé kvalitní souboje. „Doufám, že kvalita bude alespoň stejně tak dobrá jako minule. Tehdy se zápasy vyrovnávaly profi zápasům," uzavřel.

Druhý galavečer MMA s vloženými exhibičními zápasy K1 odstartuje zítra v sedm hodin večer. Hala bude návštěvníkům otevřená už od šesti hodin.

Program

Kdy: pátek 11. října

Kde: tělocvična bojových sportů MediFitness, Vídeňská 25

Začátek: 19.00, hala bude otevřena od 18.00.

Vstupné: 200 Kč, možnost objednání VIP stolů na e-mailu info@gladork.cz

Předzápas

1. MMA do 55 kg

Tadeáš Mikeska vs Tomáš Hlávka

Hlavní zápasy

2. MMA do 70 kg

Esenzhanov Renat vs Dominik Podzemský

3. MMA do 87 kg

Martin Švarc vs Arno Csapek

4. MMA do 73 kg

David Gold vs Lukáš Franiok

5. MMA do 60 kg

Alexandr Litvinov vs Martin Fexa

6. K1 do 50 kg

Michal Weinbrenner vs Havraj Brano

7. K1 do 53 kg

Pavlína Trnečková vs Michaela Zezulková

8. K1 do 93 kg

Jiří Kalina vs Stanislav Ondráček

9. K1 do 58 kg

Barbora Bulavová vs Martina Polková

10. K1 do 76 kg

Martin Dadak vs Karel Plíšek

11. MMA do 84 kg

Vojtěch Novák vs Marek Šmíd

12. MMA do 93 kg

Petr Bartoněk vs Jakub Bartuněk

13. MMA do 93 kg

Robert Halva vs Leoš Smrčka

14. MMA do 70 kg

Jakub Sedlář vs Jakub Pigan

15. MMA do 80 kg

Marek Bartl vs Erik Češka