„V obou zápasech prohrál lepší tým. Nic víc k tomu neřeknu,“ byl po nedělní prohře skoupý na slovo znojemský trenér Jan Šťastník.

Vinohrady jely do Znojma s tím, že nemají co ztratit. Jejich trenér Michal Pazdera před začátkem série prohlásil, že Znojmo je nejkvalitnější tým první ligy. Dvě výhry ho tak notně překvapily. „Měli jsme obrovské štěstí. Nemůžeme absolutně uvěřit, že se nám to povedlo,“ radoval se vinohradský trenér .

Po gólu Vinohrad v prodloužení, který znamenal druhou znojemskou porážku, nebylo naopak do řeči znojemským hráčům. Seděli se svěšenými hlavy jakoby nevěřili, že opět prohráli. „Nenapadlo nás, že budeme po dvou zápasech prohrávat. Ale realita je, jaká je,“ ujal se nakonec slova střelec dvou nedělních branek Petr Sláma.

Znojemský tým působil v obou utkáních nervózně, zápasy byly i hodně upracované. Přitom Znojmo v základní části doma ani jednou neprohrálo. „Možná to byla tíha domácího prostředí, kde jsme celou sezonu vyhrávali. Bohužel prohry přišly v nepravou chvíli a hrozně nás mrzí,“ smutnil Sláma.

Nad kvalitou zápasů se zamyslel i trenér hostí. „Kvalita florbalu nebyla dobrá. Bylo to spíš horší,“ podotkl Pazdera.

Ten jel do Znojma s týmem, který zužovala marodka. A i přes zdravotní problémy zvládl oba zápasy. „Nám tam napadaly šťastné góly. Naopak Znojmo několikrát dalo tyčko, netrefilo prázdnou bránu a mnohokrát šla střela do našeho brankáře,“ zmínil trenér Vinohrad.

Potvrdil tak fakt, že znojemští florbalisté ani v jednom zápase nepropadli. „Branky jsme dostali po individuálních chybách a sami jsme góly nedávali. To nám chybělo a musíme to do dalšího zápasu zlepšit,“ prohlásil útočník Sláma.

Znojemský trenér se ještě vyjádřil k výkonu obou sudích. „Když se nejmenovaní dva aktéři utkání rozhodnou, že dneska Vinohrady zvítězí, tak prostě Vinohrady zvítězí. Je mi smutno z toho, co jsem dnes viděl. Nezbývá nám, než věřit, že zvítězíme dvakrát na jejich hřišti a do Znojma sérii ještě vrátíme,“ postěžoval si Šťastník.

Víru v návrat na domácí hřiště měl i znojemský útočník. „Byli jsme asi lepší v obou utkáních, ale soupeř dával góly. Musíme věřit v sami sebe. Věřím, že se za čtrnáct dní vrátíme do Znojma,“ přál si Sláma.

Aby se jeho přání splnilo, musí Znojemští vyhrát oba duely, které je o víkendu čekají v Praze. Vinohrady nemohou trénovat ani hrát na svém hřišti. Zápasy se tak budou hrát v hale Chodova. „Povrch je tam podobný jako ve Znojmě. Takže si myslím, že to bude více vyhovovat znojemským hráčům,“ sdělil vinohradský trenér Pazdera.

Play off: TJ SAM73 Znojmo – TJ Sokol Královské Vinohrady

1. zápas: Znojmo – Vinohrady 3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
Branky (asistence): 9. Josef Žižka (Vojtěch Procházka), 36. Tomáš Kucharič (Libor Šťasta), 40. Gabriel Miklík – 36. Eduard Piňos (Ondřej Houra), 40. Eduard Piňos (Tomáš Chroust), 46. Ondřej Houra (Michal Mareš), 56. Jakub Martinek (vlastní branka), 59. Jiří Mikšovský (Stanislav Zezulka). Rozhodčí: Jan Kadlec a Marek Kadlec. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 320. Zásahy brankářů: 27:30.

2. zápas: Znojmo – Vinohrady 6:7p (1:0, 4:5, 1:1 – 0:1)
Branky (asistence): 8. Petr Sláma (Vít Bárta), 22.Jiří Salava (Josef Žižka), 26. Petr Sláma, 26.Vít Bárta (Jan Hanák), 32. Josef Žižka (Jakub Martinek), 43. (Jakub Martinek) – 25. Tomáš Chroust (Jan Buchta), 30. Jaromír Votruba (Michal Dolejš), 31. Ondřej Houra, 31.Eduard Piňos (Tomáš Chroust), 33. Ondřej Houra (Michal Mareš), 54. Jan Kapucián (Jaromír Votruba), 63. Dalibor Nigrin (Jaromír Votruba). Rozhodčí: Stanislav Chvosta – Jiří Vápeník. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 307. Zásahy brankářů: 33: 36.

Stav série: 0:2