Znojmu chyběl zejména zraněný Ivan Žák, na jih Čech nedorazili ani Tomáš Veselý nebo Tereza Ferkovičová. „Museli jsme narychlo povolat Petra Malačku. Budějovice nás ale k ničemu nepustily. Spíš to však bylo kvůli našemu špatnému výkonu. Problém jsme měli hlavně v jedné čtyřce a naše úspěšnost střelby byla bídná,“ povzdechl si aktuálně zraněný hrající znojemský trenér Jiří Podzemský.

Sokol České Budějovice – Modří Sloni Znojmo 24:13

Poločas: 12:4. Rozhodčí: Martin Uherka, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Pešák 7, Klacková 6, Krejčí 6 – Mostbeková 4, Nguyen 4, Malačka 3.

Střelba Jihočechů naopak fungovala na vysoké úrovni a tým se tak povzbudil před víkendovým turnajem Europa Shield, který hostí Prostějov. „Věděli jsme, co hrát a jak to hrát. Dodržovali jsme pokyny trenéra, což se nám vyplatilo. Chtěli jsme hlavně držet dál od koše jejich vysokého Kubu Žáka, aby nemohl doskakovat,“ popsal Čierný.

Ilustrační foto
Florbalisté znojemské TJ dostali desítku od Vítkovic

Jeho tým se díky šesté výhře v sezoně bodově dotáhl na vedoucí Brno, které má však duel s Prostějovem k dobru. „Není pro nás až tak zásadní být první v tabulce, hlavní je dostat se do finále, což zatím vypadá dobře,“ podotkl.