Znojemský tým odcestoval k sedmnáctému kolu do daleké Ostravy bez hlavního trenéra Šťastníka, který vedl juniorský tým v důležitých extraligových bojích. Jeho místo na střídačce zaujal asistent Jan Kucharič. Ten měl k dispozici opět jen jediného brankáře Martina Beneše a dvanáct hráčů do pole.

Hosté potvrzovali roli favorita utkání už od prvních minut a po 135 sekundách dostal Znojemské do vedení Alan Juříček. V následných deseti minutách se hra vyrovnala, ale častěji drželi míček na svých florbalkách hráči Znojma. Ve čtrnácté minutě našel znojemský obránce Zdeněk Rada přesným pasem Tomáše Kuchariče a brankář Ostravy Vojtěch Kořínek podruhé tahal děrovaný míček ze své sítě.

Domácí gólman si poté poradil s jedním z rychlých protiútoků a potřetí kapituloval až v patnácté minutě, tentokrát na něj našel recept Jiří Salava. Za jednašedesát sekund se domácí dostali aspoň na chvíli zpět do zápasu, když Beneše dokázal napotřetí překonat Lukáš Tomiczek. Naopak s propagačním pokusem ostravského Adama Tesárka si znojemský maskovaný hráč poradil.

Znojmo bylo střelecky při chuti a v osmnácté minutě nadělil soupeři čtvrtý gól obránce Karel Virgl. Sedmnáct sekund před první přestávkou přidal pátou branku Vojtěch Procházka a o vítězi se zdálo být již dopředu rozhodnuto.

Ve druhé třetině se Znojemští snažili spíše více kombinovat než střílet a s vidinou jasného výsledku zkoušeli i všemožné speciality. V šestadvacáté minutě již svítila na ukazateli šestka po druhé přesné trefě Procházky a na něj za minutu navázal také druhou brankou v utkání Juříček.

Na začátku devětadvacáté minuty přidal další hráč Znojma druhý gól v duelu, tentokrát Tomáš Kucharič, a donutil střídačku Ostravy za stavu 1:8 k timeoutu. „Rozhodla první polovina zápasu, kdy jsme nechávali volný střed. Po timeoutu jsme změnili styl hry a začali si vytvářet šance, ale za stavu 8:1 se zápasy velmi těžko otáčí," uvedl trenér Ostravy Michal Dombrovský.

Osmatřicet sekund po polovině zápasu hráli Znojemští první oslabení v zápase, ale domácí toho nedokázali využít a dvě branky zaznamenali až po jejím skončení. Na 2:8 snižoval Tesárek a na rozdíl pěti branek za dvě minuty Antonín Garlík. Tesárek mohl ještě v závěru druhé části snížit další trefou, ale ani v jedné ze dvou nabízených možností stav utkání nezměnil a Znojmo nadále mířilo za povinnými třemi body.

Po čtyřech minutách třetího dějství vstřelil svůj druhý gól v utkání i Salava, když zakombinoval s Kucharičem. Následoval tlak Ostravy, jenže Jiří Šrámek, Marcel Jakubec i Vítězslav Matěj svými šancemi na korekci výsledku pohrdli. Ve dvaapadesáté minutě, při druhé přesilové hře domácích, cinkla po střele Daniela Cabiše i tyčka Benešovy branky. I tentokrát se znojemské mužstvo ubránilo.

V sedmapadesáté minutě přišlo třetí vyloučení Znojemských a Ostrava toho využila ke hře bez brankáře. V oslabení se ale paradoxně první trefili právě hosté a dovršili desítku. Prázdnou branku zamířil přesně Martin Pánek. Na to hráči Ostravy odpověděli dvojím snížením. Ještě v přesilovce překonal Beneše Cabiš a za patnáct sekund se to povedlo i Tesárkovi. Poslední slovo však měli znovu hráči Znojma a stvrdili tak své vítězství 11:5. „Po dlouhé čtyřhodinové cestě jsme rádi za důležité tři body," řekl asistent trenéra Jan Kucharič.

Znojmo je aktuálně na páté prvoligové pozici a v sobotu přivítá netradičně již třicet minut po desáté dopoledne tým Spartaku Pelhřimov, který naposled zdolali vysoko 9:1.