„Trať povede po vinařských stezkách v pohraničí. Budou to samé polní cesty. Cyklisté projedou například kolem hrádku Lampelberg," přiblížil hlavní pořadatel cyklista Jiří Křivánek.

Amatérští závodníci a návštěvníci se mohou setkat se špičkovými českými cyklisty. „Přijede sedminásobný účastník Tour de France Pavel Padrnos, několikanásobný český mistr na horských kolech Pavel Boudný, několikanásobný republikový šampion v cyklokrosu Petr Dlask a spoustu českých profesionálů," vypočetl pořadatel.

Profesionálové pak po závodě předvedou další umění. „Kolem třetí až půl čtvrté hodiny odpoledne začne exhibice profesionálů na benzince ÖMV naproti Excalibur City," dodal Křivánek, který tentokrát nestihne závodit kvůli pořadatelským povinnostem.

Vynahradí si to ale jindy. „Letos budu hodně cestovat po závodech. Pojedu do Ameriky na cyklokrosový závod a měsíc nato vyrazím do Austrálie na nejtěžší cyklistický závod Crocodile Trophy," řekl Křivánek. Více informací o MTB Marathonu najdete na webu excalibur-mtbmarathon.cz, kde je i on-line přihláška na závod.