Vzali jste si z nedělní domácí prohry ponaučení?
Musíme být odvážnější. Nevím, zda to bylo spoustou diváků, ale hráli jsme ustrašeně. V určitých chvílích po hráčích chci, aby byli maximálně odvážní a nebezpeční. V neděli jsme hráli dost alibisticky a dvě vstřelené branky jsou na florbal velmi dietní.

Odehrál se týden mezi zápasy bez problémů?
Vzhledem k tomu, že je play-off, příprava se odehrála bez nejmenších problémů. (úsměv)

V čem tkví síla Black Angels?
První pětku mají silnější, ale i ostatní jsou vyrovnané. V týmu nemají výraznou osobnost jako třeba my Milana Fridricha, ale mají vyrovnané hráče.

Klíčový pro Znojmo bude už sobotní třetí zápas série…
Ano, pokud bychom prohrávali 1:2 na zápasy, soupeř by už cítil, že je blízko postupu. Navíc první duel hrajeme v hale Podvinný mlýn, která má kapacitu asi dva tisíce lidí a bude tam komorní neutrální atmosféra. V neděli už to bude složitější, nastoupíme totiž v maličké domácí hale Black Angels.

Znojmu se zpravidla po dobré základní části v prvním kole play-off nedaří a hned vypadne. Jaká je vaše bilance?
Katastrofální, to snad ani není do novin. Poslední postup je starý čtyři roky a to jsem byl asistent trenéra. Jako hlavní jsem v prvním kole nikdy neuspěl, myslím, že mám bilanci 0:5.

Dva zápasy ve Znojmě sledovala přeplněná hala. Znamená to velkou motivaci vrátit play-off zpět na jih Moravy?
Když to vezmu z pohledu klubu, obrovský zájem lidí nás překvapil a moc potěšil. Pro propagaci jsme dělali dost a čekali jsme hodně diváků, ale že překročí kapacitu haly a někteří se do ní ani nedostanou, nás zarazilo. Přes čtyři sta lidí ve Znojmě chodilo naposledy na florbal před osmi lety ještě v dobách extraligy. Na druhou stranu jde i o závazek vůči lidem. Doma toho chceme odehrát co nejvíc.

Jak se vám před tolika lidmi koučuje?
Styl je pořád stejný. Základ je nenechat se strhnout diváky. Trochu se také mění způsob předávání informací, na hřiště v tom řevu nejsou mé pokyny moc slyšet. Návštěvu sice vnímám, při zápase jde mimo mě. I když se jedná samozřejmě o velkou motivaci jak pro mě, tak hlavně pro hráče. I proto chceme v play-off ještě hrát doma. Mám však trochu obavy, jak by to v hale při pátém zápase, nebo pak v další sérii už o postup do Superligy vypadalo. (úsměv)