Florbaloví dorostenci brali bod za remízu s favorizovanými Vítkovicemi. I přesto nevyužili jedinečnou možnost odpoutat se ze dna prvoligové tabulky, což jim zhatila první třetina proti brněnským Bulldogs.

Znojemští dorostenci o víkendu sehráli další dvě utkání v rámci první dorostenecké ligy. Nejdříve se utkali s Vítkovicemi, posléze s Bulldogs Brno. „Nutně potřebujeme body. Pro nás bude stěžejní utkání s brněnským celkem, které doufám vyhrajeme,“ přál si před oběma zápasy znojemský trenér Martin Andrle.

Do prvního utkání s ostravským favoritem vstoupilo Znojmo skvěle. Už ve druhé minutě se, díky umístěné střele obránce Odehnala, dostalo do vedení. Zlom přišel až ve druhé třetině. V závěru prostřední části dokázaly Vítkovice srovnat na 4:4 a rozhodovat se mělo v poslední třetině. Hned v první minutě závěrečné části se prosadily Vítkovice a Znojmo muselo dotahovat. Ze závěrečného tlaku pak vytěžili svěřenci Martina Andrleho bod díky brance Hrnčíře.
„Vítkovice zde nebyly ve své plné síle. Bod s nimi je zlatý, ale kdybychom nezaspali začátek třetí třetiny, mohli jsme brát tři,“ prohlásil Andrle.

Ve druhém utkání čekala znojemské mladíky bitva o důležité tři body. První třetina tomu ale vůbec nenaznačovala. Znojmo vstoupilo do utkání více než vlažně. Hráči působili těžkopádně a dost odevzdaně. Na konci první třetiny prohrávali už o šest branek 0:6.

Po první bouřlivé přestávce se hra Znojma o mnoho zlepšila. Hráči měli na hřišti lepší pohyb a v prostřední části dokázali vstřelit dvě branky, stejně jako jejich soupeř.

V poslední třetině už neměli znojemští mladíci co ztratit a všechny síly vložili do útoku. To se jim vyplatilo, protože už v desáté minutě snížili stav utkání na 5:8. Náskok brněnského týmu už ale nedokázali stáhnout a podlehli mu tak 5:8.

„Jednoznačně rozhodla první třetina. Ale sympatické na výkonu Znojma bylo, že se ani za tak nepříznivého stavu nevzdali a bojovali dál,“ vzdal hold bojovnosti znojemského týmu trenér brněnských Bulldogs Miroslav Mikšl.

Znojmo si připsalo do tabulky jeden bod a zůstalo stále na posledním místě. Na páté místo, zaručující záchranu v soutěži, chybí Znojmu v tuto chvíli přesně tři body.

Kateřina Hladíková