V sobotu sehráli poslední tři utkání základní části. V Třebíči si hladce poradili s Třebíčí A, Třebíčí B, Okříškami a s chutí si zastříleli.

Celou sezónu jdou žáci za jediným cílem. Postoupit do kvalifikace na MČR. „Kdybychom do kvalifikace nepostoupili, bylo by to pro nás zklamání,“ zrekapituloval cíle trenér Martin Andrle. „To, co bude nyní, teoretický postup na mistrovství samotné bude navíc, ale docílit toho chceme,“ dodal.

V prvním utkání s áčkem Třebíče si od první minuty Znojemští vytvářeli postupný tlak. Střelci se prosadili až v desáté minutě, kdy se trefil Štěrba a hned minutu poté Žižka. „V první třetině nás soupeř dost nepříjemně napadal a dělalo nám to problémy,“ zdůvodnil nejproduktivnější hráč Josef Žižka.

Po zbytek zápasu Znojmo Třebíč takřka k ničemu nepustilo. Během dvou třetin nasázelo soupeři dalších šest branek. Půl minuty před koncem utkání Třebíč dala gól a stanovila tak konečnou podobu výsledku 1:8.

Druhé utkání bylo takřka totožné. Jen výsledek zápasu byl jiný.

Už po první třetině byl stav zápasu 8:0 pro Znojmo. Zbytek utkání si pohlídali a Okříšky porazili 14:3.

Poslední utkání základní části sehráli florbalisté s posledním celkem tabulky Třebíči B. Jednoznačně soupeře porazili 17:1. „Celou sezónu jsme odehráli skoro bez zaváhání, až na zápasy s Bulldogs Brno a JeMoBu. Teď se budeme soustředit na kvalifikaci, snažit se z ní postoupit a na MČR uhrát co nejlepší výsledek,“ ohlédl se dozadu i dopředu kapitán Pavel Dokulil.

Znojmo neskrývá svou touhu dostat se mezi špičku. V kvalifikaci by se v Pohořelicích mělo postupně utkat se Zlínem, Hodonínem a Uherským Brodem. „Pro postup uděláme všechno a myslím si, že je to v našich silách. Pokusíme se vyhrát všechny tři utkání a posléze si vychutnat atmosféru finálového turnaje,“ uzavřel kouč Andrle.