Hořkou pilulku v podobě nečekané prohry se Slavičínem musela spolknout o víkendu rezerva TJ VHS Znojmo. Chuť si znojemští florbalisté spravili až v zápase proti Otrokovicím, které porazili 7:5.

Od začátku utkání proti Slavičínu nic nenapovídalo tomu, že by mělo Znojmo prohrát vysoko 4:10. Po první třetině, ve které se trefili Martínek se Šťastou, odcházela obě mužstva do šatny za stavu 2:2.

Pak ale přišla prostřední část, ve které dokázal dát soupeř v rozmezí od čtvrté do šesté minuty tři branky a výrazně utéct znojemským florbalistům. Do poslední třetiny šel tedy Slavičín s tříbrankovým vedením.

V poslední třetině se chtělo Znojmo pokusit náskok soupeře snížit. Slavičín ale pokračoval v urputném napadání a během posledních patnácti minut nasázel jihomoravskému celku další čtyři branky. Pojistil si tak vítězství 10:4.

„Hráči jednoduše neplnili taktické pokyny. Technicky jsme na tom dobře, ale přizpůsobili jsme se hře soupeře, což byla strašná lítaná. Také nám stále chybí důraz,“ vystihl nedostatky ve hře Znojma hrající trenér Libor Šťasta.

Evidentně otřesený znojemský celek dal na debakl zapomenout už v první třetině druhého utkání proti Otrokovicím. Díky dvěma trefám útočníka Martínka a gólům Šťasty se Zejdou se ujal v utkání s Otrokovicemi důležitého vedení.

Ve druhé třetině pokračovalo Znojmo v nebývale hektickém tempu a jeho náskok narůstal. To když Martínek dovršil svůj hattrick a prvními góly se prosadili ještě Dřevěný s Mikešem. Po dvou třetinách tak znojemští florbalisté vedli 7:1.

„Hra Otrokovic nám vyhovovala. My jsme plnili taktické pokyny, což slavilo úspěch, ale to jen do poslední třetiny. To soupeř začal nepříjemně napadat naší rozehrávku,“ přiznal obránce Marek Krpoun. Každý totiž čekal, že se poslední patnáctiminutovka bude pouze dohrávat. Opak byl pravdou.

Otrokovice zařadily vyšší rychlost a začaly náskok Znojma snižovat. Najednou se stalo z utkání ještě velké drama, když Otrokovice dokázaly vsítit do znojemské svatyně čtyři branky.

Díky prvním dvěma třetinám však mělo Znojmo dostatečný náskok na to, aby vedení uhájilo až do závěrečné sirény.

Do druholigové tabulky si tak Znojmo B připsalo tři body a spadlo ze třetího na čtvrté místo.