Starší žáci postupují dále. To, co by nikdo nečekal, je skutečností a plány trenéra starších žáků se vyplnily. Postup mezi nejlepších šestnáct týmu republiky.

V neděli hráli žáci další tři utkání v Uherském Brodě. Do Brodu zavítaly čtyři nejlepší týmy jižní Moravy. Bulldogs Brno, Jemobu, domácí 1. AC Uherský Brod a TJ Znojmo. V rámci jednodenního turnaje se soupeři utkali systémem každý s každým, přičemž postupovali první tři týmy.

Nejdříve narazilo Znojmo na favorizované brněnské buldoky. Po první třetině to se Znojmem nevypadalo vůbec dobře. Prohrávalo totiž 0:4. „Začátek utkání byl katastrofální. Tři ze čtyř gólů jsme si dali sami po individuálních chybách hráčů,“ razantně sdělil rozhořčený trenér Znojma Martin Andrle.

Po první přestávce, kdy na střídačce bylo poněkud rušno, nastoupili hráči do druhé třetiny. Jejich hra se změnila od základů. Do konce utkáni však stačili Znojemští vstřelit pouze dvě branky a prohráli 2:4.

Ve druhém duelu narazili Znojemští na loňské vícemistry republiky Jemobu. Jemobu vyhrálo jedna nula gólem na konci prvního dějiství.

„Strašně mě mrzí výsledek utkání. Přinejmenším to byl remízový zápas. Zase jsme dostali gól po naší chybě a následný tlak jsme nedokázali využít,“ komentoval po utkání těsnou prohru svého týmu Andrle.

Jelikož Uherský Brod Jemobu porazil, ale prohrál s Brnem, bylo již před posledním zápasem jasné, že Znojmo musí Brod porazit.

Utkání začalo ve velkém tempu s šancemi na obou stranách. Střelci však nechali svou formu zřejmě v kabině. V druhé třetině se po chybě při zakládání útoku Znojma ujal Brod vedení. To se Znojmu vůbec nehodilo a proto začalo vyvíjet na soupeře postupný tlak.

O tři minuty později umístěnou střelou Michala Štěrby Znojmo vyrovnalo. Do třetí třetiny nastoupili Znojemští s poněkud osekanou sestavou, což se ukázalo jako dobré.

„Musel jsem pár kluků posadit, aby se ostatní dostali více do hry,“ zdůvodnil změny Andrle. Na začátku třetiny jel Brod nájezd, ale skvělý Janda v brance ho zlikvidoval, což Znojmo pochopitelně nakoplo. Konec utkání se blížil a stav utkání byl stále 1:1. Minutu a půl před koncem si však vyměnil centr Žižka s Miklíkem míček a pohotově zavěsil. Znojmo se ujalo vedení, které si pohlídalo. „To, že jsme hráli až do konce utkání, do poslední vteřiny se vyplatilo,“ usmíval se Andrle.

Postup ještě nemělo Znojmo jistý. Čekalo se na poslední utkání Brna s Jemobu. Bulldogs museli vyhrát, aby Znojemští postoupili. „Po utkání jsem odjížděl domů, ale někteří kluci tam zůstali a podávali mi informace. Kdyby jste slyšeli ten řev v autě, když se z telefonu ozvalo, že Buldoci vyhráli,“ popsal euforii Andrle.

Nyní čeká starší žáky ještě jeden turnaj v Olomouci, kde se utká se dvěma celky z trojice Havířov, Pepino Ostrava a Vítkovice. Tento turnaj rozhodne o tom, kdo se popere o mistrovský titul.