Pro sedmnáctiletého florbalistu už se ovšem nebude jednat o úplně prvotní kontakt s juniorskou reprezentací, byť oficiální mezinárodní duely zažije poprvé. „Už jsem byl s týmem v létě na soustředění v Jičíně, potom jsme hráli velký turnaj v Praze, kde byly horší týmy z extraligy i některé zahraniční," vzpomíná florbalista TJ Znojmo LAUFEN CZ.

Tři duely se stejně starými Švýcary ovšem budou pro mladíka z jihu Moravy první oficiální prověrka. I proto měl z nominace radostné pocity. „Měl jsem tehdy dlouhý den ve škole. Přišel jsem domů, podíval jsem se na Facebook a viděl jsem příspěvek Českého florbalu, kde zrovna byla nominace. Pročítal jsem si jména a napoprvé jsem svoje úplně přehlídl. Když jsem je viděl, měl jsem obrovskou radost. Pak jsem otevřel e-mail, už jsem tam měl asi hodinu doručenou pozvánku do reprezentace," vzpomínal.

Národní tým sehraje ve švýcarském městě Herisau tři zápasy od 3. do 7. února. „Mám velká očekávání. Švýcaři dávají do reprezentací velké peníze, tráví spolu hodně tréninkových dní. Nebude to nic snadného. Ale těším se, asi se mi vyplatila všechna dřina i třeba dojíždějí na tréninky za juniorskou reprezentací do Olomouce," dodal Daberger.