„Uvidíme, co to se soupeřem udělá. S klukama jsem dlouho nebyl. Máme teď za sebou dva tréninky, kde jsme také probrali herní záležitosti, abychom se zlepšili. Sice mančaft udělal nějaké body, ale kluci říkali, že ne vždy hráli to, na co máme. Chceme poslední zápas v roce postavit na bojovnosti a nasazení," prohlásil znojemský trenér Filip Vítek, který chyběl u třech prvoligových zápasů Znojma kvůli povinnostem asistenta reprezentace.

Znojmo v prvním letošním duelu Kladno porazilo. To nyní jede s odhodláním vzít na oplátku body znojemskému mužstvu. „Ve Znojmě jsem ještě nikdy nehrál a nebyl ani jako trenér. Očekáváme bouřlivou atmosféru a myslíme si, že mu máme co vracet. Uspět můžeme trpělivou obranou, když se semkneme a když budeme věřit, že můžeme vyhrát," myslí si hrající asistent trenéra Miroslav Hanzlík.

Vedení klubu jej přesunulo na tento post z pozice hlavního trenéra. Jako hráč působil v extraligových Střešovicích, byl členem reprezentace a má stříbrnou medaili ze světového šampionátu. Na jeho místě bude další exstřešovický hráč Petr Ďarmek. „Výsledky neodpovídaly očekávání a změny musely přijít," řekl pro server florbal.cz nový kouč.

Kladno má brankáře s nejlepšími statistikami první ligy.

„Naše hra dozadu ale celkově ještě není stoprocentní, takže na tom mohl být tým, potažmo brankář ještě lépe. Naší letošní největší slabinou je ale proměňování šancí," dodal Hanzlík.

Znojemské florbalisty opět povede hlavní trenér Vítek. Ten v sobě nese hořkost z mistrovství světa, kde český tým dosáhl nejhoršího umístění, když skončil až sedmý.

„Bylo to velké zklamání. Už před mistrovstvím jsem věděl, že u reprezentace pokračovat nebudu. Je to nepříjemné končit po třech letech po tak špatném výkonu. Když člověk něco pokazí, tak by to rád napravil, ale když víte, že už to skončilo, tak se nedá nic dělat," krčil rameny Vítek.

Utkání začíná tradičně v osm večer.