Znojemský tým neměl moc času na rozkoukávání, protože soupeř využil hned první šance a ve druhé minutě už vedl 1:0. I přes první inkasovanou branku však domácí neztratili chuť hrát.

Odměna za snahu a dobrou práci na hřišti přišla v sedmé minutě. To totiž vstřelil úplně první extraligovou branku v historii znojemského florbalu teprve sedmnáctiletý útočník Josef Žižka.

Stav byl 1:1 a diváci se měli na co dívat. Rychlá hra, plno kliček a jeden útok za druhým. Právě jeden z takových útoků využil hostující Martin Ryneš a Znojemští museli opět dotahovat. První třetina nakonec skončila remízou 2:2. Ve čtrnácté minutě se totiž trefil Tomáš Janků po přihrávce agilního Žižky.

Druhá třetina byla velmi podobná té první. Hned po úvodním hvizdu rozhodčího totiž znojemští borci inkasovali další rychlou branku, ta tentokrát přišla už po deseti sekundách hry. Následoval boj o každý míč a hra se začala poněkud přiostřovat. Těsně před koncem druhé třetiny pak překonal pražský útočník nového brankáře znojemských florbalistů Vladana Sukače a hosté zvýšili vedení na 4:2.

V poslední třetině vedl pražský celek už o tři branky. Znojemští florbalisté se ale s třígólovým vedením soupeře nedokázali smířit. Dvěma góly se Jihomoravané dotáhli na Future, ale poslední krok v podobě vyrovnávací branky už udělat nestihli.

Dvojice sudích Sekanina s Janečkem musela během utkání řešit až nečekaně mnoho sporných situací. Výsledkem toho byla čtyři trestná střílení, po dvou na obou stranách. Future si s nimi poradil skvěle. Proměnil oba dva. Takové štěstí už ale neměl domácí Wirgl a Mikeš.
„Když jsem zjistil, že hrajeme první zápas ve Znojmě, moc nadšený jsem nebyl, protože vím, že Znojmo hraje kvalitní florbal. Nakonec jsme to ale zvládli,“ prohlásil trenér hostů Jaromír Blažek.

I přes prohru byl se zápasem spokojený i trenér znojemských florbalistů. „Zápas rozhodly individuální chyby. My jsme jich udělali víc, a proto jsme prohráli. Ale i přesto jsem s výkonem hráčů spokojený,“ okomentoval výkon svých svěřenců Libor Šťasta.