Na domácí palubovce začal zápas netradičně již třicet minut po desáté hodině dopoledne. Znojmo od prvních chvil zápasu diktovalo tempo hry a na konci druhé minuty se v první velké šanci objevil kapitán Pavel Palát, hostující brankář Miroslav Venkrbec si bez větších problémů poradil.

V sedmé minutě byl gólman Pelhřimova po pohledné akci Tomáš Kucharič – Martin Pánek překonán, jenže prvně jmenovaný trestuhodně netrefil práznou branku. Domácí hrozili i ve vlastním oslabení. Palát vyslal do rychlého protiútoku Petra Slámu, jeho střela minula tyčku jen o centimetry.

Ve druhé části se tak hosté pomstili první brankou zápasu, když ve čtyřiadvacáté minutě překonal Jakuba Veselého Martin Skřivánek. Následovala dvě oslabení Laufenu v řadě a druhá trefa v jejich síti. Přesným střelcem přesilovkové souhry byl Lukáš Zrzavý a hosté překvapivě vedli o dvě branky.

Znojemští tak na svoji úvodní branku čekali do druhé poloviny zápasu. Sláma vybídl ke skórování Paláta a ten nepohrdl. Domácí hráli mnohem aktivněji celé utkání a snižující gól je ještě více nabudil. Do konce druhé dvacetiminutovky ještě stačil vyrovnat Radek Šplíchal a konec třetiny poznamenal také první menší incident, po kterém inkasoval hostující Milan Hendrych pětiminutový trest a znojemský Petr Čihal menší dvouminutový.

Bitka po gólu

Úvod třetí třetiny se tak odehrál při početní výhodě Znojma. Přesilovku dokázal využít Kucharič, který tak poslat domácí do vedení. Pelhřimov mohl vzápětí vyrovnat, ale brankář Veselý byl proti. Čtvrtý gól pak zapsalo Znojmo z hole Slámy.

Na to se u branky Pelhřimova strhla ve florbale netradiční bitka, po níž dostali červené karty a tresty do konce utkání domácí Kucharič a pelhřimovský Marek Švrkala. Poslední úpravu skóre měl na svědomí pátou brankou obránce Karel Virgl a po výhře 5:2 patří Znojemským v tabulce čtvrtá příčka.