„Myslím, že Litvínov předvedl více než dobrý výkon, takhle nějak by mělo vypadat play-off. My jsme do utkání dali hodně sil, hodně jsme běhali, ale nehráli jsme dobře dopředu, byli jsme slabí v ofenzivě. Naneštěstí jsme nechali soupeře dát pár laciných branek, což je v takto důležitých zápasech enormně znát. Máme dva body, ceníme si jich, soupeř zde předvedl kvalitní výkon. Proto si těch bodů musíme vážit a máme se nad čím zamýšlet," uvedl znojemský trenér Filip Vítek.

Soupeř ze západních Čech si získaného bodu také cenil. „Zvládli jsme to dobře, skvěle jsme soupeře dotáhli, když jsme se za stavu 5:2 nenechali rozhodit. V prodloužení jsme se ubránili trestnému střílení, osudným se nám stal až jeden nevyhozený míček. Kdybychom dokonali obrat, když jsme ještě měli tlak, mohli jsme vyhrát. Šance jsme měli," litoval po zápase trenér hostů Daniel Hulič.

Utkání hodnotili kladně kromě trenéra také domácí hráči. „Soupeř hrál dobře, šlo jim o body, a tak se na nás dobře připravili. Škoda, že jsme začali víc faulovat, Litvínov tak mohl dohnat náš náskok. Měl jsem sice samostatný nájezd a mohl jsem rozhodnout, takhle je to ale cennější, vyzkoušeli jsme si přesilovku, ta se nám bude v play-off hodit," řekl znojemský útočník Vít Bárta.

Play-off už je blízko. Všichni Znojemští to ví. I jejich trenér. „Sice jsme uhráli dva body, ale náš výkon play-off neodpovídal. Litvínov hrál dobře. S tím, co jsme odehráli my, se sice můžeme do play-off dostat, ale nepostoupíme nikam dál. Jde o to, aby se hráči dostali do psychické pohody. To nám dnes chybělo, a bylo to vidět na hře. My jsme se o tom před zápasem bavili, že bychom chtěli hrát to, s čím bychom následně měli uspět ve vyřazovacích bojích. Jestli to mělo být ono, máme o čem přemýšlet. Hráči hlavně nepotvrdili svoji kvalitu, kterou mají. To teď musíme natrénovat," uzavřel Vítek.

Florbalisté Znojma nastoupí již tuto sobotu proti Pelhřimovu, čtvrtému týmu tabulky, na jeho palubovce.

tj sam73 znojmo – sk bivoj litvínov 6:5p (1:1, 2:1, 2:3 – 1:0)

Branky:19. Kucharič (Rada), 21. Sláma (Čihal), 37. Bárta (Virgl), 43. Čihal, 50. Sláma, 62. Kucharič (Sláma) – 14. Hertl, 22. Hocelík (Hertl), 50. Horák (Hertl), 57. Kropáček (Hulič), 59. Werner (Horák).Rozhodčí:Both, Vašíček.Vyloučení:2:3.Využití:1:1.Diváků:165.Střely na branku:33:34.Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:5, 6:5.

Znojmo – Polák – Salava, Rada, Jedlička, Dokulil, Bárta, Čihal, Sláma, Podrabský, Virgl, Štěpán, Šopák, Martinek, Juříček, Ostrý, Pánek, Kucharič.

Litvínov – Hruška – Mařík, Horák, Werner, Kropáček, Hocelík, Hulič, Hertl, Khek, Černý, Krejčí, Skořepa, Mandelbaum, Skalitz, Pecháček, Skuhrovec.

VOJTĚCH POJER