Přitom z počátku druhé nejvyšší soutěže pádu na aktuální deváté místo tabulky nic nenasvědčovalo. Jihomoravané si vcelku bez problémů poradili s Kladnem, Libercem i silným Rožnovem pod Radhoštěm. Jenže pak přišel nešťastný duel ve Svitavách, který Znojmo ztratilo až v poslední minutě, kdy soupeř ze stavu 6:6 odskočil na konečných 8:6. „To bylo nešťastné. Ale zlom spíš vidím v dalším ligovém utkání proti pražským Black Angels," připomněl Šťastník prohru 6:9, i přes vedení 4:3 po první třetině. „Ve druhém dějství nám totálně odešla obranná fáze," pozastavil se nad debaklem 0:5 v prostřední části hry.

černá série4. kolo: Svitavy – Znojmo 8:6
Pohár: Znojmo – Bulldogs Brno 2:6
5. kolo: Znojmo – Black Angels 6:9
6. kolo: Hattrick Brno – Znojmo 12:5
7. kolo: Kladno – Znojmo 5:3

O nepohodě v týmu svědčí i střetnutí šestého kola s brněnským Hattrickem. Ještě čtvrt hodiny před koncem svítil na ukazateli stav 5:5, pak však přišel zkrat a Znojmané dostali sedm branek a prohráli 5:12. „Děláme strašně moc individuálních chyb, ze kterých nás soupeři tvrdě trestají. Každý hráč by se měl pozastavit u sebe a uvědomit si, co dělá za chyby. Snažit se hrát co nejjednodušeji a vyhnout se zbytečným kiksům, které srážejí naši psychiku," lamentoval pak na klubovém webu obránce Ondřej Zejda. „Prohráváme opravdu zajímavým způsobem," přidal se Šťastník.

Možná příčina nevydařeného období spočívá v náročném programu. Florbalisté za dva týdny odehráli pět zápasů. „V sedmi dnech jsme nastoupili třikrát. To je na neprofesionální úrovni obtížné. Neřekl bych, že máme problémy s kondicí. Ale najít si čas na takové množství utkání a k tomu ještě trénovat je těžké," vysvětlil trenér.

Hlavně psychicky vyčerpaným hráčům tak přijde vhod reprezentační pauza. Další duel totiž sehrají až 14. listopadu doma s Libercem. „Přestávku vítáme. Odpočineme si, potrénujeme a věřím, že se zase naladíme na lepší notu," doufal stratég.

V přestávce někteří hráči navštíví i zápasy české reprezentace, která v Brně hraje od pátku do neděle tři zápasy v rámci Euro floorball tour. „Nemáme žádný společný výjezd, ale někdo pojede. Obecně je o turnaj v klubu zájem. Od nás tam pojede dvacet lidí," přiblížil Šťastník.