Znojemský tým od prvních sekund dokazoval pozici lídra tabulky a po osmašedesáti sekundách se dostal do vedení. Špatnou rozehrávku obránců Sokola Královských Vinohrad dokázal bleskově využít nejzkušenější hráč Znojma Milan Fridrich. Ten se do sestavy vrátil po pauze.

Hosté byli i nadále aktivnějších mužstvem a po další nebezpečné ráně zazvonila za domácím brankářem Petrem Weissgärberem tyčka. Až poté se osmělili i domácí útočníci a několikrát vyzkoušeli pozornost znojemského gólmana Jana Hándla. Žádná ze střel se neujala, na řadu tak přišlo staré známé přísloví „nedáš, dostaneš".

Obránce Karel Virgl vybídl k zakončení nejproduktivnějšího hráče Laufenu Tomáše Kuchariče, jenž střelou od mantinelu na bližší tyč nedal brankáři žádnou šanci na zákrok. Výtečná třetina Znojma pokračovala.

V patnácté minutě přidal třetí trefu za situace dva na jednoho Jan Novák a na něj odpověděl domácí Martin Skřivánek rychlým snížením. To jako kdyby Znojmo ještě více vybudilo. V devatenácté minutě v rozmezí patnácti sekund rozvlnili síť Martin Šindelář a podruhé v zápase také elitní střelec Fridrich. „Zápas jsme rozhodli krásným věnováním pěti branek v první třetině. Soupeř si jistě užil první Vánoce v roce 2017," poznamenal vinohradský kouč Martin Hovořák.

Domácí trenér pro povzbuzení týmu pro druhou třetině vystřídal brankáře a to se později ukázalo jako dobrý ale pozdní tah. Náhradník Ondřej Matiášek poté inkasoval už jen jednou. Ještě předtím ale snížil Jaromír Lisa. Opět však přišla chyba při rozehrávce a Novák druhým gólem v utkání navýšil na 2:6.

Poté se už do černého trefovali jen domácí hráči. Při vyloučení znojemského Petra Čihala se prosadil Petr Hartman a v závěrečné třetině ještě upravil skóre na konečných 4:6 Ondřej Stuchlík. „Taktiku jsme přizpůsobili četné marodce. První třetina byla skvělá, zbytek střetnutí už horší. Hráči bojovali a zvládli to," uvedl trenér Jan Kucharič.

Dalším soupeřem Znojma bude v sobotu doma od dvaceti hodin Havířov.

TJ Sokol Královské Vinohrady – TJ Znojmo LAUFEN CZ 4:6 (1:5, 2:1, 1:0)

Branky: 16. Skřivánek, 27. Lisa, 38. Hartman, 52. Stuchlík – 2. Fridrich, 7. Kucharič, 15. Novák, 19. Šindelář, 19. Fridrich, 33. Novák.

Rozhodčí: D. Bezucha – M. Bezucha. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváků: 72. Střely: 24:21.

Znojmo: Hándl (Kochan) – Čihal, Daberger, Zejda, Virgl – Horák, Procházka, Sláma, Novák, Podrabský, Fridrich, Juříček, Šindelář, T. Kucharič.

Trenér: Jan Kucharič.

Zdroj: Českyflorbal.cz