Úvod sobotního třetího utkání florbalistům Znojma příliš nevyšel. Po necelých dvou minutách se totiž za brankářem Janem Hándlem třepotala síť po střele Ondřeje Sluky. Načež ale Znojemští zareagovali okamžitou odpovědí z hole zkušeného Petra Slámy. V jedenácté minutě však dostali hráči Black Angels výhodu přesilové hry a po devíti sekundách jí také dokázali využít. Druhá třetina následně patřila pražskému mužstvu, které dvěma trefami navýšilo své vedení už na 4:1, a se šancemi Znojma na možný úspěch to příliš dobře nevypadalo.

Do závěrečné dvacetiminutovky ale znojemský tým vložil mnohem více úsilí a po brankách Tomáše Kuchariče a Filipa Dabergera to deset minut před koncem zápasu bylo již jen o jednu branku. Za tři minuty sice domácí Lukáš Nekola opět navýšil rozdíl ve skóre, ale ani to domácím nakonec nestačilo. V závěrečné pětiminutovce se totiž trefili do černého Daberger a Martin Pánek a utkání šlo do rozhodující prodloužení.

Hrálo se téměř celých deset minut. Osmapadesát sekund před jeho koncem však vystřelil Jihomoravanům mečbol Jan Rakušan. „Dvě třetiny byl soupeř lepší a vypadalo to na jeho výhru. My jsme šli ve třetí třetině do velkého risku a vyplatilo se,“ uvedl trenér Znojma Jan Šťastník.

O jedenadvacet hodin později se rozhořel souboj číslo čtyři a start byl pro hosty z Moravy ještě horší než sobotní. Po čtyřech minutách vedli Black Angels 2:0. Znojemským se pak podařilo v první třetině dvakrát prostřelit pražského brankáře Daniela Körbera, ale dvakrát inkasoval i Hándl a domácí vedli 4:2. Prostřední část sice Znojmo vyhrálo, přesto ztrácelo 4:5.

V poslední třetině se tak znovu projevilo odhodlání svěřenců Šťastníka, kteří vsítili čtyři branky a jen dvě propustil Hándl za svá záda. V poslední minutě přežilo Znojmo oslabení i power play soupeře a mohlo začít slavit postup do finále.

Má tak jistotu, že buď postoupí přímo do elitní Superligy, nebo si zahraje baráž s posledními mužstvy. „V první řadě velké uznání za předvedený výkon soupeři. Od druhého zápasu série nám výrazně zatápěl. Náš tým ale prokázal velké odhodlání a dokázal utkání vždy zvrátit ve svůj prospěch. Musíme zapracovat na prvních třetinách. Ty jsme tento víkend hráli jako Makedonci hokej. Velké poděkování fanouškům, kteří tu s námi strávili celý víkend a povzbuzovali oba zápasy za jakéhokoliv stavu,“ dodal kouč Šťastník.

3. zápas

BLACK ANGELS – TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:6pp (2:1, 2:0, 1:4 – 0:1)

Branky: 2. Sluka, 11. Hněvkovský, 30. Kopecký, 33. Král, 53. Nekola – 5. Sláma, 45. Kucharič, 48. Daberger, 57. Daberger, 58. Pánek, 70. Rakušan.

Rozhodčí: Čížek – Laštovička

Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0

Diváků: 235

Střely: 23:42

Stav série: 1:2

4. zápas

BLACK ANGELS – TJ Znojmo LAUFEN CZ 7:8 (4:2, 1:2, 2:4)

Branky: 3. Král, 4. Hněvkovský, 17. Moravec, 18. Renčín, 30. Moravec, 46. Nekola, 48. Hněvkovský – 15. Pánek, 17. Kucharič, 24. Pánek, 34. Virgl, 42. Salava, 48. Rakušan, 55. Rakušan, 56. Procházka

Rozhodčí: Valenta – Žďárský

Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1

Diváků: 143

Střely: 25:41

Stav série: 1:3

Soupiska Znojma: Hándl (Beneš) – Rada, Horák, Virgl, Zejda, Martinek, Juříček – Salava, Čihal, Procházka, Sláma, Novák, Fridrich, Rakušan, Pánek, Šindelář, Kucharič, Daberger