I v něm však nepostrádají motivaci k obhajobě bronzových medailí. „Byla to pro nás velká rána, ale v týdnu už jsme to hodili za hlavu a už se soustředíme jen na sobotní zápas," říká znojemský Patrik Nguyen.

Při finálovém dni se jeho týmu v sobotu od půl čtvrté odpoledne postaví domácí Prostějov, který o extraligovou medaili mezi seniory zabojuje poprvé v historii. „Oproti začátku extraligy udělali jeho hráči velký pokrok. Hodně z nich nastupuje v reprezentaci do třiadvaceti let a tam nabírají zkušenosti, které se jim pak hodí," podotýká taktéž mládežnický reprezentant.

Souboje mezi po základní části třetími Modrými Slony a Hanáky byly v této sezoně velmi vyrovnané. V prvním měření sil se v listopadu o koš radoval Prostějov, v únoru zase o dva koše zvítězil znojemský celek. „Naše nevýhoda tkví v tom, že oproti soupeři nemáme tak vysoké hráče. To se dá však nahradit jinými činnostmi a snad se nám to povede. Víme, co Prostějov hraje, máme na něj natrénováno," ujišťuje Nguyen.

Ve prospěch mladých Hanáků může hrát domácí palubovka a touha po první seniorské medaili. „Určitě tam do haly dorazí dost jejich fandů. Z vlastní zkušenosti vím, že někteří z nich bývají i dost nepříjemní svými hláškami na korfbalisty soupeře. S tím se rozhodně musíme vyrovnat," nabádá hráč dvojnásobného českého mistra z let 2005 a 2008.

Ve finálovém klání se utkají obhájce titulu z Brna a semifinálový přemožitel Znojma, tedy České Budějovice. „Myslím si, že prvenství zopakují brněnští hráči. Budějovice disponují jen pár výbornými individualitami a zbylí korfbalisté je jen doplňují. Brněnský celek mi přijde mnohem komplexnější a vyrovnanější," odhaduje Nguyen.