Znojemské volejbalistky rozhodly o vítězi první volejbalové ligy v kategorii kadetek. Znojemské hráčky v sobotu patnáctého března dvakrát porazily druhý tým tabulky TJ Nový Jičín.Tímto vítězstvím kadetky korunovaly celoroční skvělé výkony a již dvě kola před koncem mohou slavit získání ligového titulu. Otevřely si také cestu do baráže o kadetskou extraligu, nejvyšší soutěž v republice.

Už před začátkem utkání se vědělo, že to bude boj na život a na smrt. První tým tabulky PSK Přímětice hostil na domácí palubovce mladé volejbalistky z Nového Jičína. Volejbalistky Nového Jičína byly celou soutěž na druhém místě právě za znojemskými hráčkami. Pokud by se chtěly dostat do čela tabulky, musely by znojemské hráčky dvakrát porazit. S tímto cílem nastoupily také na hřiště. Hráčky Nového Jičína šly tvrdě za vidinou prvního místa.
Překvapením pro ně však byl bezchybný nástup domácích volejbalistek, které předvedly, proč právě ony jsou favoritkami celé soutěže. V prvním setu znojemské hráčky smetly soupeřky nekompromisně 25:16.

Hned na začátku druhého setu se soupeřky dostaly z úvodního šoku a na tvrdé útoky znojemských hráček začaly odpovídat. Přidaly také pár skvělých zákroků v poli a zápas byl 1:1 na sety.

Ve třetím setu to pak byl právě domácí tým, který nedokázal odpovídat na skvělou hru soupeřů. Znojemské hráčky třetí set prohrály vysokým rozdílem 18:25.

Hráčky Nového Jičína však výhru slavily předčasně. Znojemské volejbalistky se konečně vrátily do zápasu a začal nervy drásající boj o čtvrtý set. Ten nakonec ve velmi napjaté koncovce dovedly do zdárného konce znojemské kadetky. Následoval tie-break, který s přehledem vyhrály domácí hráčky 15:6.

Volejbalistky Nového Jičína vlétly do druhého utkání jako uragán. Znojemským hráčkám ztuhl úsměv, když po dvou odehraných setech prohrávaly 0:2. Trenéři Mario Zelený a Dana Jalůvková před začátkem třetího setu zamíchali sestavou. Znojemské hráčky začaly vzdorovat. Vrátila se jim síla z prvního utkání a třetí set vyhrály 25:21.

Od tohoto setu znojemské kadetky neponechaly nic náhodě a napínavý duel s druhým celkem tabulky nakonec vyhrály 3:2. „Holky nepředvedly zrovna optimální výkon. Musím je ale pochválit, že dokázaly otočit zápas za nepříznivého stavu 0:2,“ okomentoval průběh druhého utkání jeden z trenérů znojemských kadetek Mario Zelený.

Znojemské volejbalistky tak už teď, dvě kola před koncem, mohou slavit ligový titul. „Hráčky za odměnu pojedou do termálních lázní v Rakousku. Společně pak všichni půjdeme na slavnostní večeři,“ prozradil Zelený. Hned po oslavách se však začnou kadetky připravovat na baráž o nejvyšší soutěž České republiky, extraligu kadetek.

Znojemské hráčky však čekají ještě dvě kola soutěže. Hned tuto sobotu pojedou volejbalistky pro povinné vítězství na hřiště desátého celku tabulky TJ Sokol Česká Třebová.

Kateřina Hladíková