V letošní sezoně okusil znojemský kapitán i naši nejvyšší seniorskou soutěž a je v hledáčku reprezentačního trenéra do jednadvaceti let Karla Königsmarka.

Jak jste se vůbec ke korfbalu dostal?
Ke korfbalu jsem se dostal zhruba v první třídě, když jsem se s tímto sportem seznámil na Vídeňce, což byla taková základna korfbalu ve Znojmě. Navíc hrál i můj brácha, takže jsem v něm viděl takový svůj vzor.

Co považujete za svůj dosavadní vrchol?
Bylo to zřejmě ve starších žácích. Tehdy jsme vyhráli celou ligu a byl jsem nominován na světový pohár hráčů do šestnácti let. Tam jsme skončili třetí, takže to pokládám za svůj dosavadní největší úspěch.

Letos vás čeká Mistrovství světa, kde jste v širším výběru…
Zatím jo. Probíhají přípravná soustředění, protože samotný šampionát, který bude letos na Thaiwanu, je až v závěru roku.

Co reprezentace a vaše úspěchy s ní?
Získal jsem s ní čtvrté místo na světovém poháru hráčů do devatenácti let. A ještě jsme loni dokázali vybojovat třetí místo na světovém poháru hráčů do třiadvaceti let.

Znojmo je jak v dorostenecké, tak i seniorské extralize na prvním místě. Útočíte na double, co se týče mistrovských titul?
Tak určitě by to bylo fajn. Naposledy se nám to podařilo před třemi lety, když jsme vyhráli všechny věkové kategorie. To byl obrovský úspěch. Rok na to jsme finále prohráli o koš a loni tomu bylo stejně. Takže si už nechci připustit, že by to nevyšlo.

Holandsko je světovou kolébkou korfbalu a hodně hráčů tam odchází hrát. Láká to i vás?
Přemýšlel jsem o tom. Kdyby mi třeba nějak nevyšla škola nebo něco, tak že bych se tam na chvíli přemístil. Ale jsem dost malý hráč, takže mám obavy z toho, že bych se tam asi neuchytil. Tam je totiž obrovská konkurence, ale určitě mě to láká.

Kdybyste měl vyzdvihnout vaše korfbalové přednosti, které by to byly?
Já v sobě vidím, že jsem zapálený do té hry, agresivní po míči a jdu za tím, abych dal koš. V tom týmu já s mou výškou nemohu být nějaký doskokový hráč, takže spíš budu tvořit tu hru, dávat koše a vytvářet šance svým spoluhráčům. Říkal mi to i trenér repre, že pokud chci jít dál, musím být skvělý střelec.