Domácí tým nastoupil proti Kolínu téměř v plné sestavě. Chyběl pouze Petr Malačka. Zato soupeř Znojma postrádal hned tři opory základní sestavy. Obě utkání jakoby měla stejný scénář. Znojmo mělo vždy vlažnější začátek, kdy pustilo Kolín do vedení, ale posléze utkání otočilo ve svůj prospěch. V tom prvním Znojmo zvítězilo 20:10 a ve druhém 18:8.

„Věděli jsme, že Kolín přijel trošku slabší, a asi kvůli tomu jsme na začátku obou utkání hledali motivaci. Musím říci, že na vítězství mají velký podíl diváci,“ přiznal kouč domácích Martin Žák. I přesto měly oba zápasy jistý rozdíl. „V každém z utkání jsme si rozdělili role. Prvnímu zápasu dominovala ve střelbě mužská část týmu se čtrnácti koši a ve druhém zase ženská se třinácti. Přes pomalý rozjezd jsme vždy zařadili vyšší rychlost a překonali soupeře ve všech činnostech,“ byl si vědom jak znojemský, tak zároveň i reprezentační kouč Žák.

Další kolo sehraje Znojmo proti vicemistrům z Brna na jeho palubovce v hale, která bude zároveň hostit listopadové mistrovství světa. Brno v prvním kole deklasovalo mistra z Českých Budějovic. „Musíme se na Brno pořádně připravit a věřím, že i v Brně uspějeme,“ dodal na závěr znojemský trenér.