Češi v základní skupině v Tielenu nejprve jasně podlehli největším favoritům z Nizozemska, poté porazili Maďarsko. Dle očekávání si to o postup do čtvrtfinálové skupiny rozdali s nepříjemným Německem.

Jenže duel v posledních pěti minutách nezvládli a padli o tři koše. „Zápas jsme si prohráli hlavně v hlavě. Na hráčích byla vidět nervozita i přes to, že máme v kádru dost zkušených korfbalistů. Nikdo to nedokázal vzít na sebe. Všichni se báli něco vymyslet a čekali, že se dají koše sami," hlesl reprezentační lodivod Radek Honzíček.

Neúspěchu nezabránily ani brněnské sestry Štěpánka a Eliška Jonákovi a Petra Škrobová. „Holky jsou u nás zvyklé hrát trochu jinak. Jsou ústřední postavy týmu. Možná, že měli reprezentanti zkusit hrát také víc na holky. Myslím si, že je máme lepší než většina týmů na šampionátu," domníval se Máša.

Češi po nezdaru odehráli dvě střetnutí ve skupině pro horší polovinu celků mistrovství. Vysoko si poradili s Jihoafrickou republikou a padli s Portugalskem. Ještě na ně čekají další dva zápasy, které rozhodnou o jejich konečném umístění. „Je škoda, že se nepodařilo postoupit dál. I kvůli tomu, že jsme asi přišli o účast na Světových hrách, které se uskuteční příští rok v Polsku," mrzelo Mášu.

Zápasy na MS

Základní skupina: ČR – Nizozemsko 16:41, ČR – Maďarsko 27:13, ČR – Německo 21:24.

Skupina o umístění: ČR – Jihoafrická republika 40:10, ČR – Portugalsko 17:24.

Ve čtvrtek na ně čeká Austrálie. Pokud vyhrají, v sobotu si to rozdají o konečné deváté nebo desáté místo s lepším z dvojice Portugalsko nebo Hong Kong.