Minulý týden prohráli o jeden koš a situace se opakovala i v neděli. Modří Sloni ze Znojma padli v Prostějově a kouzlo z úvodních duelů je opustilo. „Dost nás prohry o jeden koš mrzí. V Prostějově jsme v jednu chvíli dokonce vedli i o tři koše, jenže jsme se se soupeřem pořád přetahovali. Ke konci jsme nedali pár útoků a Prostějov nás potrestal," vykládal znojemský korfbalista Patrik Nguyen, který se s osmi koši stal nejlepším střelcem svého týmu.

Znojmo se muselo obejít bez hrajícího trenéra a velké opory Jiřího Podzemského. „Od začátku sezony laboruje se zraněním. Snad už se teď dá do kupy a pomůže nám. Hru však pořád máme dobrou, to i přes prohru ukázal nedělní zápas," pravil Nguyen, který nedávno debutoval i v seniorské reprezentaci.

Mladí Hanáci zaznamenali druhý úspěch v sezoně a zatím drží se zkušenějšími soupeři krok. „Za výhru jsme ohromně rádi. Znojmo je hodně silné, což ukazuje od začátku sezony. Dobře jsme si však pohlídali závěr utkání, kdy jsme nechali soupeři k útoku jen dvě vteřiny," usmíval se prostějovský mládežnický reprezentant Petr Galíček.

Korfbalová extraliga

5. KOLO:

Prostějov – Znojmo 22:21

Poločas: 10:9

Rozhodčí: Báder, Pazourek

Nejlepší střelci: Vyroubal 9, Galíček 6, Havlová 3 – Nguyen 8, I. Žák 7, Veselý 2

Brno – České Budějovice 22:18