V utkání o bronz se dospělým povedlo porazit Kolín až v samotném závěru utkání a poměrem 14:13 získat bronzovou medaili.

„Spokojený jsem hlavně s výsledkem. Celý zápas jsme prohrávali a až na konci to otočili. Prostě jsme se nechali v závěru vyhecovat skvělým domácím publikem,“ reagoval na konec utkání trenér Znojma Martin Žák.

Mimo vizitky třetího nejlepšího týmu republiky se Znojmo kvalifikovalo na Europa Shield. „Na tento Evropský pohár se všichni těšíme. Teď se ale musí dát celý tým dokupy, poněvadž tento rok byl s ohledem na zranění hrozný,“ uvedl Žák.

Dorostenecký tým bojoval o titul Mistra republiky. Vstup do utkání mělo Znojmo skvělý. Ale ve druhé části Kolín totálně otočil zápas. „Do tohto duelu jsme vstoupili dobře. Ale ve druhé půlce Kolín zlepšil střelbu a začal nás přehrávat, což vyústilo v jejich těsnou výhru 15:14,“ posteskl si Žák.

„Je to pro nás docela velké zklamání. Chtěli jsme před domácím publikem vyhrát alespoň dorostenecký titul, když se nám nepodařilo postoupit do finále v kategorii seniorů. Je to škoda. Snad se nám to podaří příští rok,“ uzavřel kouč Znojma.