Při založení tohoto klubu byl ještě i on závodníkem, ale s příchodem mnoha starostí spojených s fungováním klubu byl nucen svoji dlouholetou kariéru ukončit. Nyní je tedy majitelem, manažerem a trenérem svého týmu, a navíc externě trénuje dalších čtyřicet nadějných cyklistů.

Jak starý je váš tým?

Letošní sezona bude čtvrtá v pořadí, tudíž jsme relativně mladý tým. Navazuje však na tradici znojemské cyklistiky, která sahá až do první republiky.

S kolika závodníky do nové sezony nastoupíte?

Budeme mít osm závodníků, šest v kategorii Elite, jednoho Kadeta a jednoho Juniora. Závodníky pro rok 2014 jsou Roman Benc, Vojtěch Nipl, Vojtěch Toman, Filip Pavka, Matěj Visna, Ondřej Glajza, Tomáš Cer. Jméno posledního zatím neprozradím, jelikož je to stále v jednání.

Jaké jsou vaše letošní plány?

Vzhledem k tomu, že všichni naši závodníci jsou buď v české, nebo slovenské reprezentaci, tak se chystáme především na mezinárodní závody. Většina našich závodníků bude jezdit s reprezentací na akce mezinárodního svazu cyklistiky a pro všechny jsou cílem domácí šampionáty, mistrovství Evropy a světa. Žádnou exotiku v tomto roce neplánujeme, domácích závodů je tolik, že je třeba mezi nimi i odpočívat.

Co stojí za účastí vašich závodníků v reprezentacích?

Nedostává se tam ze dne na den, jde především o dlouhodobé a kvalitní výsledky závodníků.

Kdo je podle vás největší nadějí týmu?

Rozhodně Vojtěch Toman. Letos by měl dosahovat asi nejlepších výsledků. Jeho vrchol bude rozhodně mistrovství České republiky, mistrovství Evropy a mistrovství světa.

Co účast v reprezentaci pro vaše závodníky znamená?

Jet v reprezentaci je pro mé svěřence příležitostí na sebe upozornit dobrými výsledky. Reprezentace je vždy více vidět než jednotlivé kluby. A hlavně je to šance setkávat se se stejně dobrými výběry reprezentace ostatních států.

Jak je to tedy s tréninkem vašeho týmu?

O trénink všech závodníků v klubu se starám sám. Jsem s klukama každý den v kontaktu. Plány jim připravuji vždy na tři až čtyři týdny dopředu. Mají nastavenou ideální variantu, která se mění podle zdravotního stavu, počasí, únavy a dalších faktorů.

Trénujete i další cyklisty mimo váš tým?

Ano, od ledna mám pod sebou nově téměř čtyřicet cyklistů, které trénuji externě. Jsem s nimi minimálně dvakrát týdně v kontaktu a jednou za tři týdny se vidíme osobně. To je potřeba proto, abychom si vyhodnotili výsledky za uplynulé tři týdny a naplánovali si další cíle dle představ a času.

Proč jste přestal vy sám závodit?

Těch organizačních záležitostí, starostí a práce okolo fungování týmu je tolik, že jsem se rozhodl po roce fungování na obou židlích, tedy jako závodník i manažer týmu, ukončit svoji kariéru závodníka. Mám takto možnost se plně věnovat klubu jako člen realizačního týmu.

Na které závody se jako majitel těšíte?

V tomto roce budeme mít možnost se ukázat především na domácích závodech v České republice. Obnovila se tradice Závodu míru. Poslední ročník tohoto závodu se jel v roce 2006 a tenkrát jsem se jej ještě účastnil i já jako závodník v dresu pražské Sparty. Jsem na něj proto hodně zvědavý, má ho na starosti Jozef Regec, který je velkou bývalou hvězdou z dob Československa.

Proč jste založil tým ve Znojmě?

Protože jsem Znojmák. Ve Znojmě jsem začínal s kariérou a nikdy by mě nenapadlo, abych budoval vlastní tým jinde. Myslím si, že cyklistika má na Znojemsku velkou tradici a je logické, že když jsem z ní vzešel, chci v ní také pokračovat a budovat ji. Jsem hrdý na to, že náš tým prezentuje znojemskou cyklistiku skrze závodníky vychované přímo ve Znojmě.