Ve Švýcarsku se vám líbilo?

Byl to určitě povedený turnaj. Jsem rád, že jsme jako tým podali dobrý výkon.

Jinak Švýcarsko je země na jiné životní úrovni a je vidět, že zde mají pro florbal mnohem lepší podmínky než v České republice.

Jak se vám osobně hrálo?

Hrál jsem celý turnaj, takže jsem spokojený. Jsem rád, že mi dal trenér Mrázek možnost nastupovat i do přesilovek a oslabení.

Co říkáte na hru národního týmu?

Oproti podzimnímu turnaji ve Finsku, kde jsme spíše bránili, jsme se teď snažili tvořit hru a to se nám dařilo. Byli jsme schopni Finy i Švýcary v určitých fázích utkání přehrávat, ač to pro nás výsledkově nedopadlo nejlíp.

Zhodnotil byste krátce vaše utkání s Finskem, Lotyšskem a Švýcarskem?

S Finy jsme měli za úkol podržet míček . To se nám po dvě třetiny dařilo a drželi jsme i dobrý výsledek. Ve třetí třetině jsme ale odešli trošku fyzicky a po pár chybách, které soupeř potrestal, jsme nakonec prohráli 4:7.

Se slabými Lotyši jsme nebrali nic než výhru. To jsme splnili a vyhráli 12:2.

Se Švýcary, o kterých je známo, že hrají velmi fyzicky náročný florbal s osobní obranou, se nám také dařilo být lepším týmem. Pět minut před koncem jsem vedli 4:2, ale závěr utkání jsme nezvládli a dovolili soupeři po standardní situaci a následném power-play vyrovnat.

Co čeká reprezentaci teď?

Před mistrovstvím světa, které se koná v listopadu ve Švýcarsku, je na programu ještě dvojzápas s Polskem a turnaj Pegres cup, kde naši sílu prověří extraligové týmy.

Když pominu reprezentaci, co čeká teď vás?

Teď mi skončila sezóna, takže chvilka odpočinku, ale za dva týdny začíná se Znojmem letní příprava a jde se od začátku.

Jaké máte cíle, ať už s národním výběrem, nebo s týmem Znojma?

S týmem Znojma bychom chtěli už konečně postoupit do extraligy. Co se týče reprezentačních cílů, rád bych se udržel v týmu pro listopadové MS.

Myslíte, že se Znojmu podaří konečně postoupit?

Doufám, že ano. Všechno to máme ve svých rukou.