Jeho svěřenci o uplynulém víkendu absolvovali vedle střetnutí se Znojmem další tři utkání. V sobotu nejprve podlehli 15:16 Prostějovu a poté i 23:28 Brnu. V neděli nestačili vedle Modrých Slonů i 6:14 na České Budějovice. Své premiérové účinkování v nejvyšší české soutěži ukončili se dvěma výhrami v soubojích s Kolínem.

V tabulce tak obsadí předposlední páté místo. „Pro některé hráče šlo o náročnou zkoušku. Čtyři zápasy ve dvou dnech je pěkný zápřah. Střídali jsme světlé okamžiky s těmi horšími. Povedl se nám asi nejvíc první poločas proti Prostějovu a moc se mi líbila druhá půlka s Brnem, kterou jsme dokonce vyhráli. Důležité je, že jsme opět prostřídali dost hráčů a znovu se vykrystalizovala sestava pro domácí mistrovství světa," líčil Kracík.

V některých fázích předvedl mladý národní celek výkon, se kterým může v červenci v Olomouci slavit úspěch. Výhra o pět košů ve druhém poločase nad Brnem je cenný skalp. „Jde vidět, že je spolu reprezentační výběr už delší dobu. Extraliga mu posloužila jako výborná příprava. Na šampionátu může proklouznout mezi elitní čtyřku turnaje," pravil brněnský trenér Jakub Máša.

korfbalová extraliga
Výsledky víkendových zápasů:
Česká rep. U23 – Znojmo 15:21 (6:13)
Česká rep. U23 – České Budějovice 6:14 (6:9)
Česká rep. U23 – Brno 23:28 (9:19)
Česká rep. U23 – Prostějov 15:16 (8:6)