O to víc by si rád spravil chuť v domácí nejvyšší soutěži, která se rozjíždí už o víkendu. Znojmo patří po minulém třetím místě k černým koňům. „Myslíme nejvýš," culil se Podzemský.

Jak se s odstupem času díváte na umístění na světovém šampionátu?

Jde o velký neúspěch. Jak ve srovnání s minulými lety, tak v tom, jaké cíle jsme si předsevzali. Pomýšleli jsme určitě víc než na deváté místo. Výsledek je o to smutnější, že jsme se kvůli němu nekvalifikovali na Světové hry v příštím roce v Polsku. Přijelo by tam hodně známých a o Světové hry je velký zájem. To je ohromná škoda.

Čím si neúspěch v Belgii vysvětlujete?

Přípravu jsme měli dobrou. Nikdy jsme jí nevěnovali tolik času jak teď. Měli jsme z ní dobrý pocit. Bohužel jsme nezvládli vypjaté okamžiky. Zradila nás psychika. Na to se však nemůžeme vymlouvat, protože jsme měli zkušený tým. I já jsem se už podobné akce zúčastnil poněkolikáté.

Užil jste si jinak svátek korfbalu?

Ano. Když se mistrovství hraje v Nizozemsku nebo Belgii, vždy dorazí hodně lidí. Obě země jsou kolébkou korfbalu, jde to poznat. V Antverpách to bylo stejné. Na domácí a Nizozemce chodila plná hala. I na náš vypjatý duel s Německem, který jsme bohužel nezvládli, dorazilo hodně diváků. Organizace šampionátu byla na vysoké úrovni. Ještě že jsme aspoň vyhráli po velkém obratu poslední zápas s Portugalskem. Na závěrečné party jsme tak měli lepší náladu.

V sobotu startuje česká extraliga. Co se přes léto odehrálo u Modrých slonů?

Velké změny nenastaly. Jen z dorostu k nám přesídlilo několik hráčů. Věkově už patří mezi seniory, takže je zapracováváme do týmu. Ze stálic neodešel nikdo.

Může být stálost kádru znojemská výhoda?

Určitě. I na trénincích se nyní scházíme ve velkém počtu. To dřív moc nebývalo zvykem. Někdo pořád studoval, jiní byli hodně pracovně vytížení. Teď po delší době můžu říct, že na trénink většinou dorazí všichni hráči. Tak to má být.

Jak jste se na novou sezonu připravovali?

Nastavili jsme si to tak, že fyzičku si řeší každý sám a na tréninku pak většinou děláme už herní cvičení. Samozřejmě kondici úplně nevynecháváme, spíš však cviky ukazujeme, aby pak na sobě mohl každý dál pracovat. Od září chodíme třikrát týdně do haly a tam pilujeme herní situace a dost i střelbu. Spoléháme na poctivou přípravu.

Na čem chcete letos stavět?

V týmu nemáme vysoké hráče, tak si musíme pomoct jinak. Spoléháme na týmový vyrovnaný výkon všech na palubovce. Když to řeknu zjednodušeně, tak máme osm univerzálů, kteří můžou plnit všechny úlohy – střílet, doskakovat i asistovat. To je třeba rozdíl oproti ostatním extraligovým týmům, které mají často ve svých řadách výrazné individuality.

Myslíte v letošní sezoně výš než na loňské třetí místo?

Myslíme nejvýš. (smích)