„Doufám, že se tady sžiju s partou a zapadnu. Hlavně aby se nám dařilo kolektivně,“ nedělá si Rýgl velké starosti s pozicí nováčka v týmu.

Dvaadvacetiletý bek přichází z Liberce. Tedy z extraligového velkoklubu, který má ambice posazené výše než „rodinné“ Znojmo. „S tím si hlavu nelámu. V Liberci je ohromná konkurence, o místo bojuje deset beků, a já bych měl problém vůbec se probojovat do základní sestavy,“ říká obránce. Už vloni v závěru sezony se ho příliš netýkalo liberecké tažení v play off. „Jen jsem s několika dalšími trénoval a byl připraven, kdyby se něco stalo,“ popisuje situaci.
Od Znojma očekává větší prostor předvést své umění. „Nabídku jít sem jsem bral jako šanci, kterou musím využít. Tohle angažmá by mi mělo pomoct v hokejovém rozvoji,“ věří Rýgl.

K váhání nad nabídkou ho nepřiměly ani neustále se opakující spekulace o blížícím se konci hokejové extraligy ve Znojmě. „Samozřejmě jsem to sledoval. O konci hokeje ve Znojmě se mluví už dva roky. Myslím, že to ale tak brzo nebude. Pevně věřím, že se tady bude hrát i po této sezoně,“ zůstává bývalý „Bílý tygr“ optimistou.

O pevné místo v kádru se začal rvát v pondělí, kdy Orli poprvé v přípravě vyjeli na led. Trenér Rulík, vyhlášený tvrdou letní přípravou, vzal zostra hned první trénink. Hráči zůstali na ledě hodinu a půl. „Trochu nás to překvapilo. Musím se přiznat, že už toho mám po hodině docela dost. Ale nemyslím si, že je to s trenérem Rulíkem ostřejší. Letní příprava je vždycky tvrdá,“ upozorňuje Rýgl, který strávil třítýdenní dovolenou doma v Liberci a s přítelkyní na Mallorce. „Pěkně rychle to uteklo,“ posteskl si.