Jedenasedmdesát sekund. Přesně tolik dělilo znojemské florbalisty od ukončení jejich čtrnáctizápasové série výher. Znojmo se ale před skvělou atmosférou dokázalo do střetnutí vrátit a ještě jej zvítězit.

Sestava domácích byla výrazně odlišná od jiných zápasů. Chybělo několik zkušených hráčů v čele s Milanem Fridrichem, Karlem Virglem nebo Pavlem Palátem. Trenér Laufenu Jan Šťastník tak musel do zápasu poslat i několik velmi mladých hráčů jako Michala Částka či Dominika Dvořáka.

Od prvních minut byl k vidění vyrovnaný a rychlý florbal superligové úrovně. V deváté minutě nastřelil znojemský Jan Novák tyčku litvínovské branky, kterou střežil Miroslav Holenda, jenž před lety střežil i tu znojemskou.

U další akce už ale exznojemský gólman štěstí neměl a Petr Čihal střelou k tyči rozburácel tribuny znojemské haly. Když už to vypadalo, že první třetina skončí vedením domácích, vyrovnal po chybě defenzívy Znojma kapitán Litvínova Viktor Hocelík.

Ve druhé třetině se dlouho činily obrany a obě mužstva si nedokázala vytvořit žádnou nebezpečnou možnost. Na začátku třiadvacáté minuty však přišel nedovolený zákrok hostujícího Jaroslava Kropáčka a tři sekundy před koncem početní výhody poslal domácí podruhé do vedení Martin Šindelář. Následně dvakrát úspěšně zasáhl gólman Holenda.

V devětatřicáté minutě si přesilovku ale vyzkoušeli i Litvínovští a dokázali ji zužitkovat ještě rychleji než domácí. Po rychlé souhře vyrovnal na 2:2 Marek Mandelbaum.

Do konce druhé třetiny přitom zbývalo sedmatřicet sekund a podruhé v utkání se tak hostům podařilo vstřelit tzv. branku do šatny. „Před utkáním bychom bod brali všemi deseti. Po něm je to možná trošku ztráta. Nicméně s předvedenou hrou jsme spokojeni a doufám, že si ji přeneseme do dalších zápasů," uvedl po utkání trenér Litvínova Ondřej Kašpárek.

Třetí část přinesla urputnou snahu obou mužstev s výsledkem něco udělat. V jednapadesáté minutě si hosté vyžádali timeout a po něm vstřelili třetí branku z hole tříbodového Hocelíka. Znojemští se s fanoušky v zádech hnali za vyrovnáním a to přišlo. Znojmo si totiž vynutilo faul a v přesilovce poslal duel do prodloužení Čihal.

Tam se ale nerozhodlo a vítěze tak určily až dramatické nájezdy, kde se čekalo až do osmé série na první branku. Tu vsítil Jiří Salava a rozhodl o výhře 4:3. „Vyrovnané a bojovné utkání, ve kterém Litvínov podal dobrý výkon. Vzhledem k početným absencím jsme se s tím hodně prali, ale dva body bereme," prozradil znojemský kouč Šťastník.

Znojmo tak nadále vede tabulku a za týden zamíří do Prahy, kde narazí na Královské Vinohrady.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – SK Bivoj Litvínov 4:3 sn. (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 1:0)

Branky: 10. Čihal, 33. Šindelář, 59. Čihal, rozhodující nájezd Salava – 20. Hocelík, 40. Mandelbaum, 56. Hocelík. Rozhodčí: K. Sojka – T. Sojka. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:1. Diváků: 213. Střely: 32:25.

Znojmo: Hándl (Beneš) – M. Částek, Čihal, D. Částek, Daberger – Salava, Horák, Procházka, Sláma, Novák, Dvořák, Zejda, Mašek, Šindelář, Kucharič, Podrabský.