Diváci na Znojemsku tak přijdou o divizní utkání Tasovic s Bystřicí nad Pernštejnem. Navíc kvůli odstoupení Vracova ze soutěže, se kterým měli Tasovičtí sehrát druhé kolo, začnou jarní část až za dva týdny.

„Není to příjemné, protože přípravné období se tím velmi prodlužuje. Řešíme nyní přátelské zápasy, než odehrajeme první mistrovské utkání. Musíme odloženému startu přizpůsobit i tréninky. Důležité bude také zapracovat na motivaci hráčů, protože příprava už je moc dlouhá," prohlásil tasovický trenér Jiří Fryš.

Jeho tým navíc bude na úvod čekat lídr divize D, Líšeň. „S tím se nedá nic dělat. My se hlavně musíme dostat ze sestupových míst v tabulce," konstatoval kouč. Tasovice jsou totiž po podzimu až třinácté. Na čtrnáctou Spytihněv mají náskok pouhé tři body a od poslední příčky je dělí šest bodů. Stejný bodový rozdíl mají ale i s čtvrtou Vrchovinou.

Druhý odklad

Už na podzim zrušil krajský fotbalový svaz předehrávané jarní kolo v krajském přeboru. A nebude se konat ani tento víkend, na které bylo přesunuté. Na derby znojemského Inzert Expresu a Moravského Krumlova si fanoušci počkají až bude stanovený náhradní termín.

„Je to naprosto v pořádku, že se první kolo odložilo, protože terény jsou velice špatné. U nás na hřišti leželo dvacet centimetrů sněhu. Kdyby se hrálo, tak to nejen poničí hřiště, ale hrozí i zranění hráčů," poznamenal krumlovský trenér Rudolf Holátko.

Okresní derby se mělo hrát na hřišti IE Znojmo v Oblekovicích. „Počasí neporučíme, nedá se nic dělat. Připravení jsme byli. Pokud by do neděle nepršelo, tak by se hrát dalo. Jinde to ale asi vypadá daleko hůře," sdělil trenér a zároveň i správce hřiště IE Znojmo Tomáš Pěnkava.

Vedení soutěží zatím ještě nerozhodlo o náhradních termínech. Pravděpodobně se utkání budou hrát některou středu v květnu.

Primavera spí

"Odpočívat" také bude třicetikilometrový okruh cyklistického závodu Primavera Bike 2013 v Hrušovanech nad Jevišovkou. Na trati tohoto tradičního úvodního závodu cyklistické sezony ležel sníh, který sice roztál, ale pořadatelé se obávají mrazů a případných sněhových bouří. Naplánovali tak nový termín o týden později, na sobotu 30. března.

„Kdo organizuje první závod jara, musí s rezervním termínem počítat. Nechceme jet nyní za každou cenu o zdraví. Závod chystáme především pro amatéry, kterým se po několikaměsíční zimní pauze stýská po pedálech a společné jízdě. Hlavní závod odstartujeme příští sobotu půl hodiny po poledni. Už dopoledne se ale konají v Městském parku v Hrušovanech závody pro mládež," přiblížil ředitel závodu a hrušovanský místostarosta Jan Šedivý.

Pořadatelé stále přijímají přihlášky. Cyklisté se mohou hlásit prostřednictvím webu www.primaverabike.cz.