Na baráž o nejvyšší soutěž dosáhly čtyři vítězové skupin druhé ligy a svádějí boj o tři postupová místa. Dvě si zajistily už Pardubice a Chomutov, který porazil Znojmo 2:1 na zápasy. „Na straně Severočechů stály zkušenosti. Měli mnohem víc starších kluků než my. Navíc se nám zranil klíčový střelec Filip Horák. I tak byla série vyrovnaná," vrací se kouč Jan Šťastník ke třem zápasům, které vždy skončily jednobrankovým rozdílem.

Zvláštní obrana

Znojemští mladíci si musejí poradit s nezvyklou obranou Kutné Hory. „Hraje celoplošnou osobku. Klíč k úspěchu vězí v jejím překonání," myslí si trenér. „Proti jejich stylu jsme nacvičili hru. Jejich obranu zlomíme," přidává se osmnáctiletý kapitán.

Junioři už se v první lize objevili. „Postoupili jsme do ní před pěti lety a dva roky jsme se tam udrželi. Pak jsme bohužel spadli. Vzhledem k budoucnosti našeho klubu je juniorská nejvyšší soutěž nutná," povídá znojemský stratég. „Jednou chceme do Znojma přivést i dospělou extraligu," dodává.

Vedle juniorů se letošní sezona vydařila i dorostencům. Skončili pátí v republice. „Máme velmi silné mladé ročníky. Jde o historický úspěch. Snad ho zúročíme i v příštích letech," doufá Šťastník, který mladší kategorii také vede.

Znojemský kouč je na roztrhání. Trénuje totiž i elitní tým dospělých, který ve druhé nejvyšší soutěži vypadl ve čtvrtfinále play off s Kladnem. „Někdy je toho opravdu moc, ale zatím se mi to všechno dařilo skloubit. Pokud však s juniory postoupíme do první ligy, musí vedení situaci nějak vyřešit. Už bych to nezvládal," vysvětluje lodivod.

První duel s Kutnou Horou startuje ve znojemské sportovní hale v sobotu od osmi hodin večer, případný třetí zápas pak v neděli ve čtyři hodiny odpoledne.