Ve Znojmě v sobotu diváci i hráči prožili florbalový svátek. Do města okurkového láku a vína totiž přijel český gigant s názvem Tatran Střešovice.
Po první třetině to vypadalo se Znojemskými bledě, ale nakonec dvanáctinásobného mistra pěkně potrápili.

Úvod zápasu jasně opanovali hosté ze Střešovic. Po první třetině totiž svítilo na světelné tabuli skóre 0:4 a zdálo se, že utkání je rozhodnuté. I přesto se Znojmo nevzdalo a úřadujícího domácího šampiona pěkně potrápilo.

Těžko říct, co se v první přestávce v kabině domácích odehrálo, ale hned od úvodu prostřední části hýřili domácí aktivitou. Byli jako pokropení živou vodou a Kafka se ve svém brankovišti měl co ohánět. Už padesát vteřin po úvodním buly se po ukázkové kombinaci dvou juniorských reprezentantů prosadil Žižka.

Dobrý dojem

Nakonec Znojmo druhou třetinu vyhrálo a podobný scénář mělo i dějství poslední. Jenže vždy jen o jednu branku, a to na střešovický Tatran nestačilo.
Ale i tak za sebou nováček letošního ročníku extraligy zanechal dobrý dojem.

„Za to, co jsme dneska předvedli, si troufám tvrdit, že do extraligy patříme. Můžeme jen litovat zbytečných branek. Nebýt jich, mohlo být utkání mnohem dramatičtější,“ vyznal se domácí kouč Libor Šťasta.

Nakonec Jihomoravané ze závěrečného tlaku nic nevytěžili, a tak se radoval aktuálně druhý celek tabulky.
„Zkoušeli jsme něco nového, ale Znojmo nebylo zrovna ideálním soupeřem na zkoušku. Máme v tom velké rezervy a musíme na tom ještě hodně pracovat. Opět jsme se přesvědčili o tom, že nemůžeme hrát naplno pouze jednu třetinu, ale celých šedesát minut,“ pronesl po utkání reprezentační obránce Milan Garčar.

Velký náboj

Utkání mělo velký náboj pro střešovického kapitána Milana Fridricha, jakožto znojemského rodáka.
„Na utkání jsem se strašně těšil, ovšem zároveň jsem z toho byl rozpačitý. Náš výkon nebyl úplně ideální, ale získali jsme tři body. A to je pro nás důležité. Nicméně bylo fajn, zahrát si na domácí půdě,“ pousmál se Fridrich.