V letošním roce jede dva šampionáty. Tím prvním je Superstock 600 a tím druhým Supersport. O víkendu to jen potvrdil. Na mosteckém okruhu si dojel pro dvě vítězství.

Nejdříve měl jezdec Klubu Racing Team Znojmo na programu závod třídy Superstock 600. Závodu dlouho kraloval jeho krajan Václav Bittman. Jenže čtyři kola před koncem závodu se do čela dostal právě Rous s Maďarem Rizmayerem. A ta pravá bitva na novém asfaltu v Mostě se měla teprve odehrát.
V posledním kole oba závodníci ukazovali to nejlepší ze svého umění. Zhruba čtyřikrát si v posledním kole vyměnili pozice. Rous ale o svém vítězství rozhodl až v cílové rovince.

„Využil jsem větrného pytle. Vezl jsem se za Maďarem až do poslední zatáčky a na cílové rovince jsem nasadil. Byl to neskutečný závod,“ rozplýval se Rous.
V závodě Supersportu si znojemský jezdec vyjel pole position. Při rozsvícení zelených světel na startovním roštu ale Rous zaspal a propadl se až na osmou příčku.

Musel se tak postupně prokousávat dopředu, což se mu dařilo. Už během pár dalších kol se dostal za vedoucího Poláka Pintarema.
Toho nakonec Radomil Rous tři kola před koncem závodu předjel a dojel si pro druhé vítězství na mosteckém autodromu.

„Neodstartoval jsem moc dobře. Hodně jsem se propadl, ale naštěstí jsem se brzy dostal zase dopředu,“ stroze okomentoval Rous svůj nevydařený start.
„Zároveň ale musím smeknout před prací celého týmu. Perfektně mi připravili motorku, která šlapala jako hodinky. Bez jejich práce bych asi těžko dosáhl takových výsledků,“ pochválil své mechaniky rodák z Kralic na Třebíčsku.

Další závod čeká jezdece hájícího barvy znojemského motocyklového klubu až poslední srpnový víkend. To se na Masarykův okruh stěhuje podnik seriálu AAC Alpe Adria Cup.