„Holky nabraly zkušenosti, navíc si zahrály proti starším hráčkám. Strávily spolu pět dní, čímž se tvoří kolektiv," pochvaloval si přínos turnaje trenér Zdeněk Frank, který vedl dívky do šestnácti let.

Jeho svěřenky ve své kategorii narazily v prvním kole play off na pozdějšího vítěze Northern Stars G16 Blue z Finska, kterému podlehly těsně 1:2. „Utkání bylo hratelné. I rozhodčí, kteří nás viděli hrát minulý rok, nás chválili, jaký jsme udělali pokrok a za to, jak jsme na Finky vlétli. Hráli jsme velice dobře, ale udělali dvě základní chyby, po kterých padly branky. A s jedním vstřeleným gólem se nevyhrává," vracel se Frank k těsné porážce.

Důležitá psychika

Znojemské florbalistky dvakrát narazily také na soupeřky ze Švédska. S Vendelsö padly 3:6, se Sandvikens 2:3. „Soupeřky byly hodně statné a hrály tvrdě. My jsme v týmu měli jen dvě dorostenky, zbytek tvořily starší žákyně. U holek je důležitá i psychika, srazil je vlastní gól. A když pak chtěly až moc, také to nebylo dobře," hodnotil kouč střetnutí se severskými soupeři.

Jako zcela nejmladší zasáhli do turnaje znojemští žáci do dvanácti let. Na Prague Games se nakonec ze čtyř pokusů z vítězství neradovali ani jednou. „Do turnaje jsme šli s tím, že jsme nejmladší tým a tak jsem k němu přistoupil. Hráčům nemůžu upřít snahu a bojovnost, se kterou do každého zápasu vstupovali," ocenil své svěřence na klubovém webu trenér elévů Marek Šabatka.

Jeho tým nakonec nevyužil možnosti nasazení starších hráčů. „Rozdíl až tří let byl hodně znát a nám docházely v každém utkání především fyzické síly, což bylo pro vývoj všech utkání dost podstatné. Nutno podotknout, že to hráče hodně mrzelo, ale na druhou stranu je to nijak nezlomilo a jsou odhodlaní nadále hrát a zlepšovat se, což je pro ně a především pro mě dobrý impuls do další sezony," dodal.

Vystoupení svých hráček si pochvaloval také Frank. „Jsem velmi spokojený, oceňuju herní stránku i jejich chování. Hráli jsme slušný florbal, na který se dalo dívat. Ukázali jsme dobrou fyzickou připravenost, oproti soupeřům jsme byli rychlejší," všiml si Frank.

výsledky turnaje

CHLAPCI – DO 12 LET:

Základní skupina: Znojmo – Královské Vinohrady 1:6, itelligence Bulldogs Brno – Znojmo 10:1, Znojmo – Bučis Team 0:2.

Play off: FBŠ Hattrick Brno A – Znojmo 10:2.

CHLAPCI – DO 13 LET:

Základní skupina: UHC Sparkasse Weißenfels – Znojmo 0:7, Znojmo – Bučis Team 8:3, Snipers Třebíč – Znojmo 1:4.

Play off: Znojmo – FbC Panthers B13 2:1, Tatran Střešovice WHITE – Znojmo 9:5.

CHLAPCI – DO 18 LET:

Základní skupina: Znojmo – Kr. Vinohrady 2:0, Kr. Dvůr – Znojmo 3:3, Znojmo – Paskov 1:5.

Play off: Zug United B18 – Znojmo 1:2, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Znojmo 2:0.

DÍVKY – DO 16 LET:

Základní skupina: Znojmo – Vendelsö IK G16 3:6, Rumba Dunajská Streda – Znojmo 1:7, FbC Aligators Pozořice Šitbořice – Znojmo 2:3, Znojmo – Sandvikens AIK IB 2:3.

Play off: Znojmo – Northern Stars G16 Blue 1:2