Souboj prvního s posledním. Dosud neporažení znojemští Rytíři hostí tým, od něhož čekali nejvíc, ale letos ještě nevyhrál. „Loni skončil třetí, nesmíme jej podcenit. Soupeře jsem analyzoval, hraje podobně jako my, nicméně věřím, že jsme líp připravení individuálně. Musíme se soustředit na náš styl a vyhrát. Prohra by byla velké zklamání,“ připustil znojemský trenér Radim Pařízek.

Nedělní duel znojemský klub nazval Sunday Night Lights. Kromě výhry totiž pomocí nejrůznějších efektů přiblíží zábavu v americkém hledišti. „Chceme laťku posunout zase o něco výš. Přijedou Honza Tuna a Pavel Nový, který bude točit video. Divákům navíc nic neuteče díky nové kameře a připravujeme pro ně novinky ve fanshopu či pyrotechnické efekty. Nechceme prozrazovat úplně všechno,“ podotkl Pařízek.

Znojmo má v polovině základní části úctyhodné skóre 107:0, takže i jako nováček soutěže pošilhává z první příčky po postupu. „Byli bychom za blbce, kdybychom řekli, že ne. Neznáme sice mužstva z další divize v naší soutěži, ale chceme postoupit, cokoli jiného považujeme teď už za neúspěch. Je před námi ještě pět utkání včetně play-off, takže výraznější komplikace by bylo především zranění některých kluků,“ naznačil znojemský hráč Lumír Kabelka.

Právě ten velí útoku a táhne svůj tým k cíli. „Jsem nekorunovaný vůdce. Kdybych nedával body, jsem tam zbytečně. Kluci velmi dobře pracují, není to jen moje zásluha,“ sebekriticky prohlásil šestadvacetiletý quarterback.

Knights si také pochvalují veškerou organizaci rakouské soutěže, a tak hned v premiérovém ročníku touží po postupu do vyšší ligy. „Diváci se zde chodí na fotbal bavit, to chceme našim fanouškům také nabídnout. Doufáme, že nás přijde podpořit aspoň patnáct set lidí, kterým se odvděčíme další výhrou, což je priorita,“ vyzval příznivce Pařízek, kterému se líbí i prezentace a přístup asociace amerického fotbalu v Rakousku. Znojmo se snaží soupeřům aspoň vyrovnat.

ADAM HAVEL