„Je to něco fantastického. Konečně se nám podařilo to, za čím jsme šli poslední zhruba tři roky,“ nadšeně hlásil znojemský trenér Jiří Chalupník.

Znojemští stolní tenisté měli před utkáním rozdané karty jasně. Po prvním finálovém utkání, ve kterém vyhráli v Brně 9:6, třímali ve svých rukou druholigový mečbol.

„Kluci chtějí, v týdnu hodně trénovali a i v dopoledních hodinách před utkáním také věnovali svůj čas tréninku,“ poukázal na zodpovědnost svých svěřenců těsně před druhým finálovým zápasem znojemský kouč.

S nasazaním

A veškerý investovaný čas tréninku se znojemským vyplatil. Ve druhém finále totiž od začátku tahali za delší konec provazu. Rozhodující moment utkání přišel ve čtvrté a páté hře, kde Bartoš přehrál brněnskou dvojku a Ondrovčák dokonce jedničku Moravské Slavie.

„Zahráli opravdu famózně. Dělali důležité body a jakoby na nich ani nebyla vidět nervozita. Přitom ta musela být obrovská, protože poslední krok bývá vždy nejtěžší,“ kalkuloval Chalupník.

Jeho svěřenci proměnili hned první příležitost k postupu a Moravské Slavii tak vrátili dvě porážky ze základní části. V play off se tak po vydařené dlouhodobé soutěži prezentovalo Znojmo jako zkušený matador. Celými vyřazovacími boji prošlo bez ztráty kytičky.

„Je to historický úspěch. Druhá liga se tu v životě nehrála. Sedm let jsme ve třetí lize a poslední čtyři roky se pohybujeme na špici. Dvakrát jsme skončili v semifinále, loni ve finále. Letos se nám to konečně podařilo,“ dodal na adresu nejúspěšnější sezony znojemského klubu Chalupník.