Jeho svěřenky se z tvrdého direktu vzpamatovaly a v boji o třetí místo porazily 5:1 na zápasy Ostravu. Z Havířova si tak odvezly bronzové medaile. „Asi jsme spokojení. Postup na finálový turnaj nebyl obtížný, pak už jsme měli trochu smůlu na los. Doufali jsme, že se do finále podíváme, Hodonín však byl v tu chvíli lepší," vyprávěl trenér.

Hned v prvním duelu semifinále překvapivě nestačila moravskokrumlovská opora Dana Hadačová na hodonínskou Lenku Harabaszovou a padla jasně 0:3 na sety. „Šlo o jejich nejslabší hráčku. Nevím, zda ji Dana trochu podcenila, ale zápas se jí nevyvedl," komentoval Bíla úvodní nezdar.

Po skalpu jedničky už se Moravský Krumlov nevzpamatoval a soupeři nekladl větší odpor. „Hned na začátku jsme dostali zásek do našich ambicí. Potřebujeme, aby Dana bodovala. Její prohra pak poznamenala i další hráčky," vysvětlil kouč.

Čechová pak ztratila i svůj druhý singl v zápase, když nestačila 2:3 na Polku Natalii Partykovou. „Tam už šlo o vyrovnaný boj. Polka je papírově nejsilnější hráčka extraligy," poznamenal Bíla na adresu 66. stolní tenistky světa.

V klání o třetí místo pak Čechová už odpočívala a její spoluhráčky si poradily s Ostravou i bez ní. Pohárový triumf si trochu překvapivě na úkor Hodonína připsala Břeclav. „Je paradox, že Hodonín vyhrává jeden extraligový titul za druhým a v poháru už potřetí v řadě ve finále padl," všiml si Bíla.

Jeho svěřenky po polovině zápasů vévodí extraligové tabulce a další boje v nejvyšší soutěži je čekají až 13. ledna.

Semifinále:

SKST Mart Hodonín – TT Moravský Krumlov 5:0

Natalia PARTYKOVÁ – Kristýna MIKULCOVÁ 3:0 (7,7,4), Lanka HARABASZOVÁ – Dana ČECHOVÁ 3:0 (8,6,5), Renáta ŠTRBÍKOVÁ – Simona ERTLOVÁ 3:1 (10,5,–10,7), Natalia PARTYKOVÁ – Dana ČECHOVÁ 3:2 (-6,–6,5,6,7), Renáta ŠTRBÍKOVÁ – Kristýna MIKULCOVÁ 3:0 (9,3,10).

O 3. místo:

TT Moravský Krumlov – CDU Sport ST Ostrava 5:1

Kristýna MIKULCOVÁ – Marie HRACHOVÁ 3:1 (6,–10,5,7), Barbora KAPOUNOVÁ – Markéta RUSNÁKOVÁ 3:1 (5,7,–11,7), Simona ERTLOVÁ – Hana BARTOŠOVÁ 3:0 (9,4,9), Barbora KAPOUNOVÁ – Marie HRACHOVÁ 3:2 (-8,–8,5,3,5), Kristýna MIKULCOVÁ – Hana BARTOŠOVÁ 2:3 (9,–5,4,–13,–1), Simona ERTLOVÁ – Markéta RUSNÁKOVÁ 3:0 (7,7,13).