Stolní tenisté snad ani nemohli zaváhání z posledního kola odčinit jinak než výhrou. V domácí herně se jim vedlo skvěle, když rozdílem třídy porazili jak Holice, tak i Kostelec na Orlicí.

V prvním utkání nastoupilo Znojmo proti Holicím, se kterými neměli znojemští stolní tenisté pozitivní bilanci. Ještě nikdy s tímto celkem nedokázali bodovat. Tentokrát však přistoupili k utkání zodpovědně a zaslouženě svého soupeře porazili 10:2.

Vydařený úvod


Znojmu se podařily úvodní čtyřhry a prosadil se i Ján Fábo, který neměl jednoduchou pozici. Nastoupil totiž proti hráči, který v letošní sezoně ještě neprohrál. Ale s Martinem Mádlem si poradil na výbornou a získal pro Znojmo další cenný bod.

Znojmo v dalších částech zápasu ukazovalo svou skvěle načasovanou formu a doposud neporaženému celku tabulky uštědřilo patřičnou lekci.

„Měli jsme před sebou těžkého soupeře, který má výtečnou aktuální formu. Reparát jsme ale zvládli na výbornou,“ chválil své svěřence trenér znojemských stolních tenistů Jindřich Bíla.

V neděli se Znojmu postavil již tradiční soupeř z Kostelce nad Orlicí. „Kostelec má velice houževnaté pojetí hry, ale v úvodu letošní sezony se trápí, čehož jsme chtěli využít,“ prozradil Bíla, který oproti sobotě udělal v sestavě jednu změnu. Do hry místo Jána Fába poslal čerstvého Libora Formana.

To se Znojmu vyplatilo, protože po úvodní vyrovnané směně poslal právě Forman domácí do vedení. Znojmo svého soupeře porazilo stejným rozdílem jako Holice.

Svoboda v čele


Navíc se díky skvělé formě vyhoupl do čela individuálních statistik Lukáš Svoboda. Jeho bilance šestnácti výher a jedné prohry mluví za vše. „Potvrdila se mizérie, ve které se momentálně Kostelec nachází. Pro nás to byla důležitá výhra, protože jsme se vyhoupli do vrchních pater tabulky,“ uvědomoval si znojemský kouč.

K dalšímu utkání třetí ligy zajíždějí stolní tenisté do Pardubic a Litomyšle. Svým fanouškům se pak představí zhruba za měsíc, kdy doma přivítají oba největší konkurenty v boji o postup, a to Tišnov a rezervu Moravské Slavie Brno.