Do popradské arény se sjelo sto šedesát závodníků ze Slovenska, Česka, Maďarska, Litvy a Polska. „Slovenské závody byly hodně kvalitní. Nemohl se na ně dostat jen tak někdo. Tudíž byly tou nejlepší přípravou pro nadcházející Viking Cup ve Švédsku,“ přiznal šéftrenér znojemské výpravy František Macek.
Vysokou úroveň šampionátu určil jeho organizátor. Ten stanovil, že ve cvičení sestav mohou startovat pouze držitelé zeleného pásku a výš. V disciplíně sportovního boje nejméně junioři a v přerážecích technikách museli mít závodníci minimálně modrý pásek.

„Díky tomu startovali na turnaji opravdu připravení závodníci. A slovenské mistrovství se tak stalo dost kvalitní soutěží,“ přiznal Macek.

V první soutěžní den se představilo hned několik znojemských jmen. Prvním byl v kategorii seniorů Vladimír Plocr, pro kterého byl závod premiérou na mezinárodní scéně. Dalšími reprezentanty v kategorii seniorů byli Štefan Kováč a Tomáš Taufer. Druhý jmenovaný si vycvičil v disciplíně cvičení sestav první místo. Mezi dospělými se dále prosadila už jen seniorka Květuše Sobotková. Ta vybojovala dvě třetí místa, a to v sestavách a přerážecích technikách.
To bylo ze stran seniorů vše a otěže převzaly juniorky. Ty získaly čtyři bronzové medaile. Nejvíce se o to zasloužila Leona Dočekalová. Jednu si na své konto připsaly Hana Kováčová a Markéta Novoměstská.

Nedělní den byl ve znamení silového přerážení a sestav žáků. V přeráženích Znojmo výrazný úspěch nezaznamenalo, a tak celá výprava čekala, jak si povedou ti nejmladší. Trojice Vladimír Belháč, Štefan Kováč a Vu Huy Hoang se dostali na stupně vítězů v cvičeních sestav. Nejlépe si vedl prvně jmenovaný, který si vycvičil celkové prvenství.

„Musím pochválit všechny znojemské závodníky bez rozdílu. Ti udělali znojemské škole dobré jméno mezi všemi zúčastněnými kluby,“ pochválil své svěřence Macek.