To, že ženy znojemského volejbalového klubu postoupily do baráže o druhou nejvyšší soutěž, je známou věcí.

Baráž, při které si dokázaly, že na postup do vyšší soutěže mají, je teď za nimi. A i když nakonec neuspěly, užívají si nyní zaslouženého volna.

Na začátku své druhé sezony v krajském přeboru I. třídy stanovil trenér Martin Gallus jasný cíl. Získat titul přeborníka jihomoravského kraje a jít díky tomu do baráže.

Tento plán plnily svěřenkyně trenéra Galluse již před skončením první poloviny soutěže. Pak ale přišlo něco neočekávaného.

Univerzálka Monika Hrušková odešla na svou druhou mateřskou dovolenou a Kubíková s kapitánkou Gallusovou se zranily.

Na konci sezony ženy doplněné o juniorky obsadily druhou příčku v krajském přeboru. Naštěstí tým SK Kuřim neměl o baráž zájem a tak se v ní mohlo o postup do vyšší soutěže poprat znojemské družstvo.

V Lanškrouně, kde se závěrečný turnaj konal, se ženy utkaly s vítězkami ostatních krajů.

První utkání sehrálo Znojmo proti Náchodu, vítězi královéhradeckého krajského přeboru. Prohrálo 0:3 (18:25, 24:26, 23:25), ale zápas byl dost vyrovnaný, čemuž výsledek moc nenasvědčoval. „O utkání rozhodla zbytečná tréma a několik absencí, se kterými jsme se museli vyrovnat,“ ohodnotil vstup do turnaje Martin Gallus.

Ve druhém utkání nastoupily znojemské volejbalistky proti domácímu Lanškrounu.

Utkání se nepodařilo Znojmu dovést do úspěšného konce, i když po třech setech vedlo. Nakonec prohrálo opět ve vypjatém závěrečném tie-breaku.

Ve třetím utkání narazily ženy na nejslabší tým baráže Kojetín, vítěze Olomouckého přeboru. Znojmo neponechalo nic náhodě a porazilo soupeře 3:0.

V posledním utkání nastoupily ženy proti přeborníkovi moravskoslezského kraje Frýdlantu nad Ostravicí. Do utkání zástupkyně Jihomoravského kraje vlétly s nezvyklou vervou. Po dvou setech vedly už 2:0. Nakonec však zaznamenaly druhou prohru v tie-breaku 2:3. „Škoda, že jsme svou hru nedokázaly udržet až do konce zápasu. Ale i tak musím holky pochválit za předvedený výkon,“ uzavřel kouč znojemského výběru.