Znojemské volejbalistky nedokázaly bodovat ani s dalším soupeřem. S pátým celkem tabulky TJ Sokol Dobřichovice opět dvakrát prohrály.
Znojemské volejbalistky přijely na palubovku pátého týmu tabulky s nadějí a vidinou získání cenných bodů. Znojemský tým konečně poznal, co to znamená bojovat v plné síle. Na zápas totiž odjely znojemské volejbalistky poprvé v plné sestavě. Do prvního utkání vešly s velmi odhodlaným výrazem ve tváři. Už na začátku však narazily. Soupeřky totiž hned v úvodu zápasu znojemským hráčkám nasázely pět rychlých bodů. To znojemské hráčky samozřejmě zaskočilo. Nicméně je to i nabudilo a náskok soupeřek dokázaly stáhnout.

Prokletý tým

Koncovka prvního zápasu vypadala pro znojemské volejbalistky příznivě, když vedly 23:20. Houževnaté soupeřky ale znojemským volejbalistkám nedaly nic zadarmo. Znojemské hráčky, zřejmě překvapené možnou výhrou přestaly hrát a z vítězství 28:26 se radovaly soupeřky. „Pomalu začínám věřit tomu, že náš tým je prokletý,“ prohlásil trenér žen Martin Gallus.

Druhý set byl prvním setem v bleděmodrém. Znojemské hráčky vydřely náskok 23:20. Třiadvacítka však zřejmě pro znojemské hráčky byla maximum. Na řadu přišly opět soupeřky a pěti body si zajistily vítězství i ve druhém setu. Po obrovské smůle, která znojemský tým od začátku utkání provázela, přišel nepatrný záchvěv štěstí v podobě výhry třetího setu. To byl ale poslední sobotní světlý okamžik znojemských volejbalistek. V dalším setu znojemské hráčky nekladly příliš velký odpor a soupeřkám podlehly 20:25. „Zbytečně jsme kazily, především na přijmu. Také se nám nepodařily proměnit míče zadarmo,“ zhodnotila utkání smečařka Vendula Březinová.

Druhé utkání

V druhém utkání znojemské volejbalistky předvedly, že volejbal hrát umí. Za svůj výkon se rozhodně nemusely stydět. Dokázaly se soupeřkami držet krok. To ale na výhru nestačí. Domácí hráčky si pohlídaly koncovky a nad znojemským týmem bez obtíží vyhrály 3:0.

„Nevyhráli jsme, ale já jsem s výkonem hráček spokojen. Předvedly velmi bojovný výkon a plno nádherných výměn,“ pochválil své svěřenkyně trenér Gallus. Prohra trápila i smečařku Michaelu Kubíkovou. „Mrzí mě to, protože vím, že jsme na soupeřky v pohodě měly,“ řekla.

Udrží se v lize?

Znojemské volejbalistky jsou tak stále na deváté příčce. Ta znamená sestup zpátky do krajského přeboru první třídy.
Možnost udržení druhé ligy do příští sezony je bohužel už pouze teoretická. Znojemské hráčky by musely vyhrát všechna další utkání. To znamená porazit i vedoucí celek tabulky TJ Sokol Nusle B. Což by byla spíše náhoda.

Kateřina Hladíková